Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США залишаються найбільшим продавцем зброї у світі

Світ навколо нас 1590 переглядів

Опубліковано - 7.12.2020 12:03 | Всі новини | Версія для друку

Багатофункціональний винищувач F-35 американського виробника зброї Lockheed Martin
Багатофункціональний винищувач F-35 американського виробника зброї Lockheed Martin
У перелік 25 світових лідерів збройного ринку потрапили 12 американських фірм, зазначається у доповіді SIPRI. На них припадає 61 відсоток продажів зброї.

США залишаються лідером світового ринку зброї. Про це свідчить опубліковане у понеділок, 7 грудня, дослідження Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI).

При цьому перші п’ять місць у списку 25 найбільших компаній на збройному ринку в 2019 році отримали американські фірми: Lockheed Martin, Boeing, Northrop Grumman, Raytheon та General Dynamics. Всього ж до переліку потрапили 12 компаній зі Сполучених Штатів. На них припав 61 відсоток продажів зброї.

У рейтинг також потрапили 4 фірми з Китаю, які загалом отримали частку ринку у 16 відсотків. Серед 25 найбільших продавців зброї також опинилися два російські підприємства: "Алмаз-Антей" на 15 місці та "Об’єднана суднобудівна корпорація" - на останньому, 25 місці.

Також у список 25 найбільших гравців на ринку озброєнь вперше увійшла фірма з Об’єднаних Арабських Еміратів EDGE. За оцінкою експертів SIPRI, вона продала зброї на 4,75 мільярда доларів. Водночас у рейтингу немає жодної компанії з Німеччини.

Обсяг продажів зброї в світі зростає

Слід зазначити, що переважна більшість підприємств США і Китаю у 2019 році наростили продажі власної продукції. Лише одна китайська і одна американська фірма зіткнулися з падінням продажів. Однак усі чотири російські підприємства були змушені зменшити продажі зброї минулого року.

Сумарні продажі озброєнь держав з топ-25 в 2019 році склали 361 мільярдів доларів. Це на 8,5 відсотка більше, ніж роком раніше.

Для порівняння, у 2018 році обсяги продажу озброєнь у світі зросли на 4,6 відсотка у порівнянні з попереднім роком. Також у минулорічному переліку також домінували підприємства з США.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.