Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія дуже скоро може позбутися всенародних виборів. Президента. Путін наслідує традиції Туркменбаші?

Світ навколо нас 5792 перегляди

Опубліковано - 6.06.2007 02:04 | Всі новини | Версія для друку

Андрія Ілларіонова в'яжуть ОМОНівці. А немає чого бути в опозиції до Путіна.
Андрія Ілларіонова в'яжуть ОМОНівці. А немає чого бути в опозиції до Путіна.
Колишній радник Володимира Путіна з економічних питань, президент Інституту економічного аналізу, старший науковий співробітник Інституту "Катона" (США) Андрій Ілларіонов не виключає, що в 2008 році всенародних президентських виборів в Росії не буде.

"Не виключаю, що президентської кампанії не буде", - заявив Андрій Ілларіонов радіостанції "Ехо Москви" 5 червня.

На його думку, між парламентськими і президентськими виборами можуть бути ухвалені рішення, що істотно змінюють структуру державного устрою, в результаті яких Президент Росії, "можливо, із зміненим терміном служби, можливо, із зміненим обсягом повноважень обиратиметься не загальними виборами".

"Таке припущення можна висловити, виходячи з останніх заяв властей, зокрема, обнародуваного виступу Президента перед західними ЗМІ", - підкреслив він. Він також відзначив, що в Росії зараз немає ніякої передбачуваності, всі закони можуть бути змінені. Правовий порядок в РФ перестав існувати, відзначив Ілларіонов, виступаючи у вівторок на прес-конференції, тема якої була заявлена як "Передчуття катастрофи".

На думку Ілларіонова, Росія навмисно загострює відносини з державами, що входять в G8. "Росією проводиться цілеспрямована політика для загострення відносин з "сімкою", - заявив Ілларіонов на прес-конференції в Москві. За його словами, це робиться для того, щоб спровокувати (представників "сімки") на жорсткі заяви або навіть дії, які можуть бути представлені (усередині Росії) як втручання у внутрішні справи", повідомляє "Інтерфакс". Ілларіонов вважає, що це робитиметься для того, щоб "оголосити ворогом Захід і мобілізувати електорат".

Нагадаємо, в інтерв'ю провідним виданням країн "великої вісімки", обнародуваному повністю напередодні, Президент Путін заявив, зокрема, про підтримку ідеї збільшення терміну президентських повноважень з чотирьох до п'яти-семи років. "Чотири роки достатньо маленький термін, - заявив він. - Мені здається, що для сьогоднішньої Росії п'ять, шість або сім років - це цілком прийнятно, але кількість термінів (не більше двох підряд) все-таки повинна бути обмежена". Таким чином, Путін вперше публічно прокоментував тему ухвалення поправок в Конституцію, що продовжують термін повноважень Президента, яка неодноразово порушувалася в останні роки (до цих пір він лише категорично відкидав ідею третього терміну для самого себе).

Держдума готова підтримати ідею Володимира Путіна про збільшення терміну президентських повноважень до п'яти-семи років.

На її підтримку висловився напередодні і спікер Ради федерації (СФ) Сергій Миронов, який вважає, що такі поправки в Конституцію слід внести вже після 2008 року. В цьому випадку президентський наступник скористатися ними не зможе, а ось у самого Путіна, якщо він вирішить повернутися на вищий пост в державі, така можливість з'явиться.

Від “Аратти”: ми, споглядаючи із Києва, не виключаємо варіант, який не озвучив Ілларіонов. На нашу думку все станеться набагато раніше й простіше.

Отримавши “добро” від САМОГО, російська Держума, в який пропутінські “єдуни” складають більшість, а опозиція, як така, відсутня, ухвалить поправки до Конституції РФ значно раніше - до закінчення цього року. Дуже скромні - лише про збільшення терміну каденції Президента Путіна до семи років.

На користь цього припущення свідчить те, що наразі, коли до виборів Президента РФ залишилося менше року, не існує бодай одного політика, який би мав реальні шанси перемогти на президентських виборах.

Більш того, російська влада досить неадекватно реагує на будь-яку політичну персону, яка хоч якось може претендувати на теоретичний шанс потенційної перемоги на виборах. Окрім того, в оточені росйського Президента не проглядається жодної самодостатньої особистості. А сам Путін - явно не поспішає зазвати “спадкоємця”.

Не кажучи про те, що сам Путін ще зовсім нещодавно божився, що не має наміру на довший термін залишатися на посаді Президента. Як бачимо, його думка зазнала докорінних змін, або ж просто змінилася публічна позиція.

У разі другого варіанту, слід, після ухвалення Держдумою поправок до Конституції щодо збільшення терміну каденції Президента, очікувати рішення КС “а-ля Кучма”. Тобто, КС визнає, що другий термін Путіна насправді перший.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.