Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії засудили до 15 років в’язниці колишню керівницю енергетичної компанії, яку звинувачують у шпигунстві

Імперія «Совок» 1890 переглядів

Опубліковано - 29.12.2020 14:58 | Всі новини | Версія для друку

Захист Карини Цуркан подаватиме апеляцію на вирок
Захист Карини Цуркан подаватиме апеляцію на вирок
У Росії засудили до 15 років в’язниці топменеджера енергетичної компанії «Інтер РАО» Карину Цуркан, яку звинувачують у шпигунстві.

Засідання відбувалося за зачиненими дверима, оскільки в провадженні є засекречені дані. Після слухань команда захисту заявила, що оскаржуватиме рішення суду.

«Цей день, безсумнівно, увійде в історію, як чорна сторінка російського правосуддя. Невинувата людина – і я відповідаю за свої слова – отримала 15 років у в’язниці», – сказав один з адвокатів Цуркан Іван Павлов.

За його словами, правозахисна група «Команда 29» провела «ретельний аналіз» доказів проти Цуркан і дійшла висновку, що справа сфальсифікована.

Федеральна служба безпеки Росії затримала Цуркан в червні 2019 року. Її звинуватили в шпигунстві на користь іншої країни. Вона назвала звинувачення «абсурдними».

Згідно з профілем Цуркан на сайті «Інтер РАО», вона працювала керівницею торговельного підрозділу компанії. На момент арешту вона моніторила угоди про торгівлю електроенергією в різних частинах Східної Європи, включно з Молдовою.

У профілі Цуркан також йшлося, що вона була випускницею Молдовського університету, а у 2010-2011 роках працювала в підрозділі компанії, який відповідальний за моніторинг торгівлі електроенергією в Молдові, Румунії та Україні.

За версією ФСБ, у 2004 році Карину Цуркан завербував співробітник молдавських спецслужб на ім’я Олександр Попеску. У квітні 2015 року вона отримала електронну версію «проєкту документа Міненерго про окремі аспекти дій російських енергетичних компаній на каналі міжнародного співробітництва» і згодом передала цей документ Службі інформації і безпеки Молдови. Експерти в грудні 2016 року дійшли висновку, що інформація в документі становила держтаємницю. Сама Цуркан в інтерв’ю РБК заявляла, що «такого документу не існує в природі», і вона ніколи не була знайома з Олександром Попеску.

Як пише «Медіазона», спецслужба Молдови нібито отримала від Цуркан відомості про постачання електрики на територію непідконтрольних Україні районів Донбасу, а потім цю інформацію отримали представники НАТО. У ФСБ впевнені, що, маючи у своєму розпорядженні цю інформацію, іноземні держави могли звинуватити Росію в підтримці збройного конфлікту на сході України.

Карина Цуркан проживала в Молдові до 2007 року, потім переїхала в Москву і в 2016 році отримала російське громадянство, відмовившись від молдовського. ФСБ вважає, що Цуркан скоїла злочин в той час, коли була громадянкою Молдови, тому її звинуватили в шпигунстві, а не в державній зраді.

Прокуратура просила для Цуркан 18 років ув’язнення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.