Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розкрили викрадення чинного депутата від “Слуги народу”. Підозрюють ексміністра транспорту

Кримінал 3432 перегляди

Опубліковано - 25.02.2021 18:50 | Всі новини | Версія для друку

Нардеп Олег Семінський
Нардеп Олег Семінський
Прокуратура разом з СБУ розкрила викрадення колишнього екскерівника “Нафтогазвидобування”, а нині депутата Верховної Ради від фракції “Слуга народу” Олега Семінського.

Про розкриття резонансного злочину йдеться на сайті Офісу генерального прокурора. Джерело BBC News Україна повідомило, що йдеться саме про Семінського.

За даними слідства, на початку 2012 року його викрали та більше трьох років "утримували в нелюдських умовах, систематично катували та вимагали від нього і його родичів сплатити неіснуючий борг у сумі 200 млн доларів".

Правоохоронні органи повідомили про підозру п’ятьом особам, у тому числі організатору. За словами співрозмовника BBC News Україна, йдеться про колишнього міністра транспорту та зв’язку, депутата парламенту кількох скликань Миколу Рудьковського.

"До скоєння злочинів він залучив декілька осіб, в тому числі представників криміналітету. Мотивами кримінальних правопорушень став перерозподіл прибутків від діяльності, а також акцій підприємства між його бенефіціарами", - повідомляє ОГПУ.

Щоб розкрити злочин дев’ятирічної давнини, на території України провели понад 40 обшуків.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Як повідомили BBC News Україна у ОГПУ, прокуратура буде подавати клопотання до суду, щоб усіх підозрюваних заарештували.

Хто такі Семінський та Рудьковський?

Олег Семінський багато років працював в українській енергетиці. У 2003-2013 роках обіймав керівні посади в найбільшій приватній газовидобувній компанії України "Нафтогазвидобування", співвласником якої тоді були Микола Рудьковський та Нестор Шуфрич.

Зараз компанія належить ДТЕК Ріната Ахметова.

У 2012 році Семінського викрали. Три роки про нього нічого не чули, а потім викрадачі відпустили його. Семінський публічно звинуватив у викраденні Рудьковського. Стверджував, що його тримали в підвалі на ланцюгу та катували.

У 2019 році Семінський пройшов у парламент від партії "Слуга народу" по мажоритарному округу в Чернігові.

Микола Рудьковський - окрім бізнесу брав активну участь в політичному житті країни. В 2006-2007 роках він був міністром транспорту і зв’язку. У 2012-2014 роках - депутатом Верховної ради від фракції Партії регіонів (після Євромайдану позафракційний).

Багато років був членом Соціалістичної партії України, у 2013 році - очолив цю політсилу.

З вересня 2018 року Микола Рудьковський перебуває у Москві. Там його затримали за звинуваченням у нападі на російське посольство в Києві у 2014 році.

У 2019 році у Росії його засудили до двох років позбавлення волі.

За інформацією BBC News Україна, Рудьковському також повідомили про підозру "у спосіб, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.