Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО збільшить політичну та практичну підтримку України й Грузії

Політика 1079 переглядів

Опубліковано - 23.03.2021 22:29 | Всі новини | Версія для друку

НАТО збільшить політичну та практичну підтримку України й Грузії
НАТО збільшить політичну та практичну підтримку України й Грузії
Північноатлантичний Альянс має намір надалі посилювати політичну і практичну підтримку Україні і Грузії, які є близькими та поважними партнерами НАТО у Чорноморському регіоні.

Про це у вівторок у Брюсселі під час пресконференції за підсумками першого дня зустрічі міністрів закордонних справ країн-союзниць заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розглядаємо, як надалі зміцнити наше партнерство на політичному та практичному рівні. Ми також вітаємо той факт, що обидві країни, Україна і Грузія, надають підтримку і допомогу для різних операцій та місій НАТО…. Посилення партнерства з сусідами є одним з головних положень програми НАТО 2030. В наших інтересах, щоб наші сусіди були стабільним і успішними. Україна і Грузія є країнами-аспірантами на членство в НАТО, і ми підтримуємо їх зусилля в імплементації реформ, щоб вони могли рухатися вперед євроатлантичним шляхом», - наголосив Столтенберг.

Відповідаючи на запитання журналістів, він зауважив, що у відповідь на агресивну поведінку Росії НАТО збільшило свою присутність на суходолі, в морі та у повітрі у регіоні Чорного моря, де знаходяться три прибережні країни-союзниці, - Туреччина, Румунія і Болгарія, а також такі близькі партнери НАТО, як Україна і Грузія, і буде продовжувати робити це надалі.

«Кращим сигналом від нас для Росії може бути те, що ми виконали найбільше посилення нашої колективної оборони з часів завершення холодної війни, дислокували нові бойові групи у Східній частині Альянсу. Ми маємо сили високої готовності, ми збільшили оборонні витрати, ми проводимо більше навчань, і ми нарощуємо нашу співпрацю з партнерами, такими як Грузія і Україна. Я думаю, що це надсилає чітке послання будь-якому потенційному противнику НАТО», - наголосив керівник Альянсу.

Як повідомлялося раніше, у стратегії НАТО до 2030 року, що минулого року була розроблена за участі передових вчених, військових та політиків, велика увага приділяється розвитку співпраці із партнерами НАТО, сприяння розвитку їх оборонних спроможностей та підвищенню стійкості до зовнішніх та гібридних загроз.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.