Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


БЮТ вважає сьогоднішню постанову більшовицьких зборів у парламеті нонсенсом

Політика 4975 переглядів

Опубліковано - 7.06.2007 22:18 | Всі новини | Версія для друку

БЮТ вважає сьогоднішню постанову більшовицьких зборів у парламеті нонсенсом
БЮТ вважає сьогоднішню постанову більшовицьких зборів у парламеті нонсенсом
Сьогоднішня постанова Верховної Ради, яка передбачає, що заяви про вихід з фракції можуть зачитуватися на пленарному засіданні за умови особистої присутності народного депутата, не є дієздатною.

Про це заявив у четвер в інтерв’ю журналістам один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

«На сьогодні ця постанова не є дієздатною і її можна було б обговорювати до того моменту, поки не вийшов указ Президента щодо Верховної Ради», - сказав він.

Коментуючи той факт, що незважаючи на Указ Президента Верховна Рада продовжує виконувати свої повноваження, Олександр Турчинов сказав: «Це нонсенс. Це є неповагою до закону, до самих себе, неповагою до тих, хто вів переговори. Я маю на увазі і Мороза, і Януковича».

Він вкотре наголосив, що починаючи з суботи, 2 червня, Верховна Рада V скликання припинила своє існування, «не є повноважною і не може приймати рішення».

Олександр Турчинов також заявив, що жоден із 103 депутатів фракції «Блок Юлії Тимошенко» не відкликав своєї заяви про складення депутатських повноважень.

Крім того, Турчинов наголосив, що продовження роботи розпущеного парламенту «це дуже небезпечне шаманство, дуже небезпечні іграшки».

При цьому він зауважив, що для тих, хто зараз, нехтуючи законами, Конституцією, продовжує працювати в сесійній залі парламенту, «повністю байдужа безпека нашої держави, безпека громадян».

Постанова, за якою депутат, що написав заяву про вихід з фракції, має бути присутнім на засіданні під час зачитування його особистої заяви, протирічить Конституції України, Закону «Про вибори народних депутатів» і Регламенту Верховної Ради - так вважає член Ради Блоку Юлії Тимошенко, Голова Української соціал-демократичної партії Євген Корнійчук.

«За законом припинення повноважень відбувається не з моменту реєстрації заяв у Верховній Раді, не з моменту прийняття рішення ЦВК, а саме з моменту затвердження голосуванням на з’їзді заяв депутатів про вихід з фракції. Крім того, Постанова, навіть якщо б вона приймалася легітимним парламентом, ні в якому разі не може відміняти букву закону, бути вищою за закон», - наголосив Євген Корнійчук.

«На з’їзді БЮТ, в присутності представників ЦВК та журналістів, були зачитані заяви всіх депутатів, перевірені їх підписи, кожен з них підтвердив своє бажання вийти з блоку і таким чином припинити свої депутатські повноваження. Ця процедура була здійснена шляхом задоволення з’їздом відповідних заяв. І іншого порядку на сьогоднішній день не існує», - зазначив Голова УСДП.

За його словами, заяви про відкликання заяв, несправжні підписи, про те, що ЦВК має далі розбиратися і виносити з цього приводу якусь постанову, не мають жодних фактичних і юридичних підстав. «Ажіотаж довкола нібито відмови деяких депутатів від своїх заяв, створюється штучно. Жодного нового прізвища за останній тиждень названо не було. Йдеться про зрадників БЮТ, які висловили свої політичні вподобання місяць, пів року тому», - сказав він.
«Прийняття такої постанови можна розцінити як бажання наших опонентів довести ситуацію до повного абсурду. Я переконаний, що навіть якби ми зайшли в зал і виконали їхню забаганку, це б їх не задовольнило – вони будуть шукати нові зачіпки для того, щоб затягнути виборчий процес. Водночас у мене особисто немає ніяких заперечень проти того, щоб зробити це, аби пан Мороз нарешті заспокоївся. І якщо буде відповідна політична домовленість – не ультиматум з боку коаліції, а саме домовленість, я думаю, опозиція розгляне таку можливість», - сказав Євген Корнійчук.

Разом з тим, він звернув увагу на те, що найпроблематичніше питання на сьогодні – це виконання домовленостей, що мали «покласти край тому безглуздю, хаосу і правовому нігілізму, який триває у державі вже декілька місяців». «Мені не зрозуміло як наші політичні опоненти можуть бити себе в груди і говорити про те, що нібито наша політична сила зриває домовленості. Досягли згоди у тому, що вибори відбудуться 30 вересня, Президент видав Указ, а зараз вже парламентська коаліція його не визнає; домовилися, що депутати складуть повноваження передбаченим законом шляхом, - і це було зроблено, - тепер виникають нові умови. Кожен має суворо дотримуватись обіцяного, інакше ми ніколи не зможемо повернути державу в правове русло», - підкреслив Євген Корнійчук.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.