Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Після окупації у Криму зафіксували 43 випадки насильницьких зникнень

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 1593 перегляди

Опубліковано - 1.04.2021 09:08 | Всі новини | Версія для друку

Після окупації у Криму зафіксували 43 випадки насильницьких зникнень
Після окупації у Криму зафіксували 43 випадки насильницьких зникнень
Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) встановило 43 випадки насильницьких зникнень людей у Криму після окупації півострова Росією у 2014 році.

Про це йдеться в інформаційній довідці, оприлюдненій 31 березня Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні.

«З початку окупації Автономної Республіки Крим і міста Севастополя (Україна) у 2014 році УВКПЛ задокументувало 43 випадки насильницького зникнення у Криму», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що насильницькі зникнення вчинялися здебільшого в формі викрадення; серед жертв – 39 чоловіків і 4 жінки.

Перший задокументований випадок насильницького зникнення був 3 березня 2014 року, а найостанніший за часом – 23 травня 2018 року.

Як йдеться в інформаційній довідці, із 43 жертв насильницького зникнення 11 осіб (усі – чоловіки) залишаються зниклими безвісти, а один чоловік перебуває під вартою.

«Насильницькі зникнення вчинялися, ймовірно, озброєними групами, такими як самооборона Криму і козацькі групи; представниками Федеральної служби безпеки Російської Федерації; іншими правоохоронними органами, зокрема поліцією Криму», - підкреслили автори документа.

За даними УВКПЛ, викрадачі застосовували катування і жорстоке поводження з метою змусити жертв дати свідчення проти самих себе або свідчити проти інших, а також як помсту за їхню політичну позицію або зв’язок з політичними організаціями.

При цьому в документі констатується, що жодна особа не була притягнута до відповідальності у зв’язку з будь-якими з насильницьких зникнень, а також за випадки катувань і жорстокого поводження, задокументованими УВКПЛ.

Як повідомлялося раніше, Росія у лютому 2014 року розпочала збройну агресію проти України, захопивши частину її території – Крим.

16 березня 2014 року на окупованому півострові Росія провела так званий референдум щодо статусу Криму, а вже через два дні, 18 березня 2014 року, в Кремлі відбулось підписання так званого Договору про прийняття Республіки Крим до складу Російської Федерації.

Більшість країн-членів ООН та інші міжнародні організації визнали інсценований окупантами фальсифікований кримський референдум нелегітимним.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.