Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці теж мають загадкове чудовисько. Лох-Неське відпочиває

Невідоме 13356 переглядів

Опубліковано - 8.06.2007 14:29 | Всі новини | Версія для друку

Українці теж мають загадкове чудовисько. Лох-Неське відпочиває
Українці теж мають загадкове чудовисько. Лох-Неське відпочиває
Мешканці села Сомин Турійського району Волині бояться купатися в ближньому озері, тому що в його глибинах завелося велике чудовисько з головою змії й тулубом крокодила.

Шестигектарне озеро знаходиться за 2 км від села. Глибина озера Сомин подекуди досягає 56 м. У ньому є карстові підводні печери, які називають бездонними. Люди вважають, що саме в тих порожнечах і живе чудовисько.

Як заявив місцевий житель, 84-річний Іван Ковальчук, тут ніколи не ловлять рибу, не влаштовують пікніків і не купаються.

Усі побоюються величезного чудовиська, яке нападає і на тварин, і на людей.

Виглядає чудовисько, за словами місцевих жителів, яким доводилося його бачити, як велика ящірка, розміри якої перевищують розміри бика. Голова істоти нагадує голову змії, тулуб у лусці, а лапи з пазурами.

У перший раз про загадкову істоту в Сомині розповів староста сусіднього села Луків наприкінці ХІХ століття. Він навіть писав лист у Варшаву, що соминці не платять податки з вилову риби, тому що у воді живе змій, який пожирає рибу і нападає на худобу. Поляки навіть спорядили експедицію на озеро, однак перешкодила Перша світова війна.

Іван Ковальчук залишився єдиним свідком, який бачив покалічену чудовиськом людину. Він також підкреслює, що востаннє чудовисько бачили 30 років тому - воно напало на п’яного місцевого конюха, коли той заснув на березі.

Учені допускають, що в Соминому живе доісторична прісноводна акула, яка, можливо, пережила льодовиковий період. На користь цієї версії свідчать археологічні знахідки, говорить радник Інституту археології НАН України Валентин Волонтай. Адже волинські селяни часто викопують на городах зуби, які закам’яніли, і кістки древніх риб. А в селі Дуліби Турийського району навіть знайшли майже цілий кістяк доісторичної прісноводної акули.

Соминським чудовиськом знову зацікавилися польські вчені. Можливо, цим літом вони продовжать вивчення невідомої істоти, яке було перервано війною 1914 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.