Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Голова Мі-6: Британія і США попередили Путіна щодо України

Війна з Росією (АТО) 1176 переглядів

Опубліковано - 26.04.2021 09:54 | Всі новини | Версія для друку

Річард Мур підкреслив, що Британія хотіла б мати з Росією інші, кращі відносини, проте «цей вибір зроблений не нами»
Річард Мур підкреслив, що Британія хотіла б мати з Росією інші, кращі відносини, проте «цей вибір зроблений не нами»
Лондон і Вашингтон раніше попередили президента Росії Володимира Путіна про те, що Москва «заплатить високу ціну» в разі, якщо російські війська почнуть вторгнення на територію України.

Про це заявив в інтерв’ю газеті Sunday Times директор секретної розвідувальної служби Великої Британії, відомої як Мі-6, Річард Мур.

Країни Заходу неодноразово висловлювали стурбованість у зв’язку з нарощуванням Росією угруповання збройних сил на кордоні з Україною і в окупованому Криму. Минулого тижня Москва оголосила про завершення військових навчань і відведення частини військ.

За словами Мура, «безвідповідальні» дії Росії викликають серйозну тривогу, проте в довгостроковій перспективі Росія є державою, що слабне, «з точки зору економіки і демографії». На думку голови Мі-6, Росія стикається з безліччю труднощів, а останні протести через арешт опозиціонера Олексія Навального показали, що частина її населення незадоволена президентом Володимиром Путіним.

Голова Мі-6, який очолив службу недавно (раніше він був дипломатом), також сказав, що досі відчуває гнів у зв’язку з використанням хімічної зброї в Солсбері – йдеться про отруєння Сергія і Юлії Скрипалів, причетними до якого Захід вважає співробітники російської військової розвідки.

За його словами, число жертв могло бути великим (від отруєння «Новачком» загинула одна громадянка Великої Британії). Він згадав і про те, що чеські спецслужби підозрюють тих же російських агентів в організації вибуху в Чехії в 2014 році.

Все це, як і дії Росії в Україні, за словами Мура, – ознаки безвідповідальної поведінки Росії. За словами голови Мі-6, канали комунікації між Лондоном, Вашингтоном і Москвою відкриті, і російська влада знає, як західні союзники оцінюють дії Росії.

Мур підкреслив, що Британія хотіла б мати з Росією інші, кращі відносини, проте «цей вибір зроблений не нами».

Керівники Мі-6, яка займається зовнішньою розвідкою, дають інтерв’ю вкрай рідко, а директор служби, як і раніше, є єдиною особою, чия приналежність до неї офіційно визнана, нагадує The Times. До 1994 року саме існування служби офіційно не підтверджувалося на урядовому рівні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.