Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Затримання Протасевича: глава Ryanair заявив про “піратство”

Світ навколо нас 1303 перегляди

Опубліковано - 24.05.2021 16:01 | Всі новини | Версія для друку

Затримання Протасевича: глава Ryanair заявив про “піратство”
Затримання Протасевича: глава Ryanair заявив про “піратство”
Керівник лоукостера назвав примусову посадку літака Ryanair в Мінську і затримання владою Білорусі Романа Протасевича “підтримуваним державою піратством”.

Глава ірландської авіакомпанії Ryanair Майкл О’Лірі назвав інцидент з примусовою посадкою в Мінську літака, що здійснював рейс з Афін до Вільнюса, і затримання журналіста і блогера Романа Протасевича "випадком підтримуваного державою угону, (...) підтримуваного державою піратства". Про це він заявив у понеділок, 24 травня, в ефірі ірландської радіостанції Newstalk.

За його словами, на борту рейсу FR4978 вочевидь перебували агенти білоруського Комітету державної безпеки. "Ми припускаємо, що кілька агентів КДБ залишили борт в аеропорту (в Мінську. - Ред.), - зазначив О’Лірі, якого цитує dpa. - Схоже, що викрадення журналіста і його супутниці було метою влади".

Глава лоукостера назвав "дуже тривожним" те, що персонал і пасажири літака протягом декількох годин утримувалися озброєними людьми, і похвалив екіпаж лайнера за "феноменальну роботу".

У Білорусі кажуть про "навмисну політизацію"

Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковно закликав ЄС дати "дуже чітку відповідь" на те, що сталося. Керівництво Білорусі не має демократичної легітимності і поводиться як диктатура, заявив він телерадіокомпанії RTÉ.

Між тим у МЗС Білорусі заявляють про "навмисну політизацїю" ситуації з посадкою 23 травня в Мінську літака Ryanair. "Вражає поспішність відверто войовничих заяв з боку низки країн і європейських структур. Ситуація прямо і явно нагнітається. Відбувається її навмисна політизація, звучать нічим не підтверджені звинувачення", - ідеться в повідомленні прессекретаря відомства Анатолія Очі.

Затримання Романа Протасевича у Мінську

Як повідомлялось, літак лоукостера Ryanair 23 травня здійснював регулярний рейс FR4978 за маршрутом Афіни-Вільнюс. На борту лайнера знаходився опозиційний блогер Роман Протасевич. Літак здійснив екстрену посадку в столиці Білорусі через повідомлення про мінування лайнера, яке згодом виявилося хибним. При цьому пасажирський літак супроводжував винищувач білоруських ВПС.

Через інцидент у Мінську Брюссель розширив порядок денний саміту ЄС, який розпочнеться ввечері 24 травня. На ньому, крім питань щодо Росії, обговорять і можливі санкції щодо Білорусі в контексті примусової посадки літака і затримання опозиційного журналіста.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.