Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські війська традиційно ігнорують мінські домовленості: їхній Генштаб ні про що не домовлявся

Війна з Росією (АТО) 1253 перегляди

Опубліковано - 3.06.2021 18:51 | Всі новини | Версія для друку

Російські війська традиційно ігнорують мінські домовленості: їхній Генштаб ні про що не домовлявся
Російські війська традиційно ігнорують мінські домовленості: їхній Генштаб ні про що не домовлявся
Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців, про що йдеться у Звіті СММ ОБСЄ від 2 червня 2021 року № 126/2021.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Протягом 31 травня Місія продовжувала фіксувати порушення режиму тиші та озброєння найманців РФ, яке розміщене на тимчасово окупованій території у Луганській області з порушенням ліній відведення.

Так, 31 травня в населеному пункті Криничне, зафіксовано 2 одиниці гаубиць Д-30 "Жаба".

Також 29 травня було зафіксовано 29 одиниць танків, які розміщені за межами виділених місць зберігання на полігоні населеного пункту Круглик.

Вся виявлена військова техніка належить збройним формуванням РФ та знаходиться в зоні безпеки.

Збройні формування ОРЛО продовжують нехтувати вимогами щодо розміщення ОВТ та порушують як лінії відведення, так і межі виділених місць зберігання зброї.

Продовжують мати місце факти заборони допуску представників СММ з боку найманців РФ на тимчасово окупованій території. У пункті пропуску, на кордоні поблизу населеного пункту Вознесенівка Луганської області, озброєний найманець збройних формувань наказав патрулю Місії залишити цей район, посилаючись на "відсутність попереднього сповіщення про візит".

Російські найманці продовжують використовувати засоби РЕБ російського виробництва для перешкоджання роботі БПЛА Місії на підконтрольній Уряду території. Зокрема, 31 травня, пролітаючи над житловим кварталом населеного пункту Трьохізбенка, БПЛА СММ зазнав перешкод внаслідок глушіння, після чого спостерігачі втратили контроль над просторовим положенням апарата.

Метою зазначених дій окупантів, як і раніше, є дискредитація Збройних Сил України перед СММ ОБСЄ та Європейською спільнотою.

Вкотре наголошуємо, що підрозділи ЗСУ знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках ТКГ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.