Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВФ про другий транш: Прогрес є, але Україна має зробити більше

Економіка 1652 перегляди

Опубліковано - 10.06.2021 19:43 | Всі новини | Версія для друку

МВФ про другий транш: Прогрес є, але Україна має зробити більше
МВФ про другий транш: Прогрес є, але Україна має зробити більше
Для завершення першого перегляду програми stand-by Україна повинна зробити більше, заявив представник МВФ Джеррі Райс.

Україна та Міжнародний валютний фонд (МВФ), як і раніше, перебувають у тісних дискусіях щодо програми stand-by, спрямованих на завершення її першого перегляду та виділення другого траншу, повідомив представник МВФ Джеррі Райс. "Певного прогресу досягнуто, але для завершення першого перегляду потрібно більше", - сказав він на брифінгу у Вашингтоні в четвер, 10 червня.

Райс нагадав, що метою визначених у рамках програми заходів є, зокрема, покращення управління в Нацбанку України та законодавства про банківський нагляд, середньострокове зниження бюджетного дефіциту, посилення антикорупційної вертикалі та судової системи, повідомляє інформагенція "Інтерфакс-Україна".

Програма stand-by забуксувала на першому перегляді
МВФ 9 червня 2020 року затвердив 18-місячну програму stand-by для України на суму у 5 мільярдів доларів США із негайним виділенням 2,1 мільярда доларів першого траншу. Після виділення першого траншу було намічено чотири перегляди програми.

Віртуальна місія МВФ щодо першого перегляду програми stand-by, що тривала з кінця 2020 року, в середині лютого завершилася без рекомендації про надання другого траншу. Глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив про необхідність додаткових дискусій і більшого прогресу з боку України.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", серед проблемних питань залишаються, зокрема, ухвалення закону про Вищу раду правосуддя та зняття побоювань МВФ щодо втручання в роботу НАБУ та САП. Для позитивного результату потрібне також ухвалення вже внесених до Верховної Ради нових поправок до закону про Нацбанк і банки, а також більша ясність стосовно бюджетних планів на 2022 рік та аудиту COVID-фонду.

Міністр фінансів України Сергій Марченко очікує надходження другого траншу у вересні цього року, а в правлячій партії "Слуга народу" розраховували в травні ухвалити всі необхідні для цього закони, проте це питання було перенесено на червень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.