Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Брюсселі розпочався саміт НАТО. Серед тем: Україна, Росія, Китай

Свій до свого по своє 8713 переглядів

Опубліковано - 14.06.2021 15:26 | Всі новини | Версія для друку

Єнс Столтенберг (праворуч) і Джо Байден (ліворуч) у Брюсселі 14 червня
Єнс Столтенберг (праворуч) і Джо Байден (ліворуч) у Брюсселі 14 червня
У Брюсселі відбувається саміт НАТО, перший для Джо Байдена на посаді президента США. Хоча Україну до участі не запросили, вона є однією з головних тем на саміті.

Президенти та прем’єри 30 держав НАТО розпочали свій саміт у Брюсселі, де вони обговорять, серед іншого, співпрацю з Україною, а також виклики, які становлять Росія та Китай. Єдине робоче засідання на саміті у понеділок, 14 червня, в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відкрив генсек Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент DW.

Україна на саміті НАТО

Президент України Володимир Зеленський у саміті участі не бере. Утім, на це засідання не запросили жодну з країн-партнерів. Це - перший саміт НАТО за участю президента США Джо Байдена, тож в Альянсі хочуть узгодити свою майбутню політику з урахуванням нової позиції Вашингтона.

Утім, Україна є однією з тем зустрічі. "Ми говоритимемо про ситуацію в Україні, де ми, звісно, бачимо великі виклики. А також про співпрацю НАТО з такими країнами, як Грузія та Україна", - заявила канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel), прибувши на саміт.

На цьому засіданні ні Київ, ні Тбілісі не отримають плану дій щодо членства (ПДЧ) у НАТО. Утім, ця тема обговорюється. Оглядачі очікують, що Альянс підтвердить свою обіцянку 2008 року прийняти до своїх лав Україну та Грузію. На це вказав і президент Литви Гітанас Науседа: "Ми дуже вітаємо політику відкритих дверей НАТО. Передусім я маю на увазі наших сусідів і друзів Грузію та Україну. Ми маємо дотримуватися обіцянок, які ми дали".

Лідери НАТО обговорять виклики з боку Росії та Китаю
Багато лідерів, зокрема Байден і Меркель, прибуваючи на саміт, називали головними темами зустрічі виклики, які створюють для Альянсу Росія та Китай. "Ми стоїмо перед новими викликами. Росія, котра не поводиться відповідно до наших сподівань. А також Китай", - зазначив президент США.

"Все більше значення відіграють гібридні загрози та кібератаки. Ясна річ, також і кампанії з дезінформації, тут я передусім маю на увазі Росію", - зазначила канцлерка ФРН.

Після візиту до Брюсселя Байден полетить до Женеви, де він 16 червня зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним. Прем’єр Великобританії Борис Джонсон з цього приводу заявив: "Я знаю, що президент Байден принесе із собою на зустріч з президентом Путіним жорсткі меседжі".

Очікується, що цей саміт розгляне ініціативу Єнса Столтенберга "НАТО-2030" та дасть йому завдання підготувати нову стратегічну концепцію Альянсу на поточне десятиліття.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Свій до свого по своє»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.