Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Американцям радять оминати Росію

Світ навколо нас 1129 переглядів

Опубліковано - 30.06.2021 09:35 | Всі новини | Версія для друку

Американцям радять оминати Росію
Американцям радять оминати Росію
Державний департамент США вчергове продовжив рекомендацію своїм громадянам не їздити в Росію.

У заяві від 28 червня вказано, що відвідувати Росію не слід через тероризм, переслідування з боку силовиків, обмежені можливості посольства з надання допомоги громадянам США в Росії і довільне застосування місцевого законодавства, передає Радіо Свобода.

Виділено особливо Північний Кавказ, зокрема Чечню, і окупований Крим. Північнокавказький регіон не рекомендують відвідувати через тероризм, викрадення людей і ризик заворушень. Крим США радять не відвідувати через окупацію Росією цієї української території і зловживання з боку окупаційної влади.

«Громадяни США, в тому числі колишні і нинішні державні та військові службовці США, а також бізнесмени, які відвідують Росію або проживають там, піддавалися довільним допитам і погрозам із боку російської влади і можуть зазнавати утисків, жорстокого поводження і вимагання», – зазначено в повідомленні.

У США розцінюють рівень небезпеки для своїх громадян у Росії як червоний (четвертий рівень). Росія перебуває на цьому рівні з серпня минулого року.

У посольстві США в Москві з 1 серпня не зможуть надавати консульські послуги, це пов’язано з нестачею персоналу. Посол Джон Салліван заявив, що консульські служби через брак співробітників будуть «не в змозі обробляти хоч якісь заяви на видачу віз».

У квітні 2021 року на тлі нових американських санкцій Росія і США вислали по десять дипломатів. Москва оголосила про заборону наймати росіян на роботу в американську дипмісію, включивши Сполучені Штати в список так званих «недружніх держав». У травні США закрили своє генконсульство в Єкатеринбурзі.

До 2017 року в американських дипломатичних представництвах в Росії працювали понад тисяча росіян, проте МЗС Росії у відповідь на санкції США скоротило їхнє число до 450 осіб.

У середині червня президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін домовилися про повернення послів, які перебували в своїх країнах з весни. Їх відкликали для консультацій.

Посол Росії Анатолій Антонов повернувся в США 20 червня, посол США Джон Салліван – 24 червня до Москви.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.