Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Глава МЗС Німеччини застеріг від економічної ізоляції Москви

Світ навколо нас 1327 переглядів

Опубліковано - 2.07.2021 12:41 | Всі новини | Версія для друку

Глава МЗС Німеччини застеріг від економічної ізоляції Москви
Глава МЗС Німеччини застеріг від економічної ізоляції Москви
Глава МЗС Німеччини Гайко Маас застеріг від переривання економічних відносин із Росією. Його польський колега Збігнєв Рау нагадав, що Варшава від початку була проти газопроводу “Північний потік-2”.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас (Heiko Maas) під час візиту до Польщі в четвер, 1 липня, застеріг від переривання економічних відносин із Росією. Якщо одночасно ізолювати Китай, то це зблизить Пекін і Москву та створить найбільший у світі економічний простір, заявив Маас після переговорів із міністром закордонних справ Польщі Збігнєвом Рау. Однією з тем переговорів був газопровід "Північний потік-2".

Переривання економічних відносин із Росією - "не тільки неправильно, а й небезпечно, у тому числі для наших безпекових інтересів у Європі, тому ми не вважаємо це правильною стратегією", - цитує Мааса інформагенція dpa.

Польща - проти "Північного потоку-2"

Глава МЗС Польщі наголосив, що Варшава не підтримує будівництво "Північного потоку-2". "Ми проти цього проєкту і були проти від самого початку", - нагадав Рау. Варшава вважає, що добудова газопроводу загрожуватиме безпеці в регіоні, а в випадку України створить "безпековий вакуум".

Рау додав, що Польща дбає про диверсифікацію джерел постачання газу. На думку польського міністра, купівля газу в різних країнах, а не тільки в Росії, може бути вирішенням проблеми і для України.

Маас відповів, що Німеччина подбала про те, аби Україна залишалася транзитером для постачання російського газу. "Так само важливо подбати про те, щоб джерело доходів України (...) збереглося", - пояснив він. Глава німецького МЗС додав, що Берлін веде переговори про це не лише зі США, а й із Україною.

Польща, Латвія, Литва, Естонія та Україна - найактивніші противники "Північного потоку-2". Проти добудови газопроводу також виступають США, зокрема накладають санкції на судна і компанії, які беруть участь у проєкті. Однак наприкінці травня адміністрація президента США Джо Байдена вирішила не запроваджувати санкції щодо компанії-оператора Nord Stream 2 AG та її генерального директора Маттіаса Варніґа (Matthias Warnig). У Вашингтоні це пояснили національними інтересами США.

Після того Вашингтон і Берлін почали обговорювати, як зменшити геополітичні вигоди Москви і наслідки для України, якщо газопровід запрацює.

Москва на початку червня заявляла, що планує постачати газ до Європи транзитом через територію України і після 2024 року. Договір на транзит російського газу через Україну чинний до 2024 року.

Газопровід "Північний потік-2" пролягає дном
Балтійського моря. Він має доставляти газ із Росії до Німеччини, а звідти - на решту європейського ринку. За даними Nord Stream 2 AG, на кінець березня укладено 95 відсотків газопровідної магістралі, тоді залишалося прокласти лише 93 кілометри труб в данських водах і 28 кілометрів - у німецьких.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.