Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Корупція в законі: це - Закон про держзакупівлі

Економіка 6964 перегляди

Опубліковано - 12.06.2007 01:09 | Всі новини | Версія для друку

Корупція в законі: це - Закон про держзакупівлі
Корупція в законі: це - Закон про держзакупівлі
Поправки до Закону “Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти”, прийняті безпосереньо та при активній участі соціалістов створили надсприятливі умови для корупції та розкрадання суспільних коштів.

У коментарі, наданим сьогодні, губернатором Харківщини, членом Президії партії “Наша Україна” Арсен Аваков зауважив, що він стурбований ситуацією, що склалася у сфері державних закупівель, викликаною змінами до закону “Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти”.

Як відомо, у лютому 2006 року Верховна Рада, залучившись підтримкою соціалістів, подолала вето Президента на закон “Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти”.

“Мені важко уявити більшу корупцію, ніж є зараз у сфері державних закупівель”, - зазначив Аваков, і повідомив, що надіслав лист прем’єру Януковичу, в якому радить доопрацювати закон про державні закупівлі.

За його словами, також потрібно докласти всіх зусиль, щоб ліквідувати діяльність фіктивних фірм, які займаються недобросовісною конкуренцією.

Аваков відзначив, що за сім років, закон піддався доопрацюванням, останні з яких не тільки не усунули проблеми, але й призвели до значних бюджетних втрат. “Виконання вимог чинного закону дестабілізує діяльність суб'єктів ринку державних закупівель, обмежує конкуренцію, і, як наслідок, не дозволяє ефективно і раціонально витрачати державні кошти на конкурентних засадах”, - додав він.

“Розповсюдження норм закону на всі державні, комунальні підприємства, без урахування особливостей їх функціонування, дестабілізує їх роботу та приводить до зриву виробничих процесів”, - підкреслив Аваков.

Він відзначив, що Тендерній палаті відповідно до закону, надані адміністративні повноваження, властиві органу державного управління. “Наприклад, право ведення каталогу учасників торгів. Відсутність учасника в такому каталозі є підставою для відхилення його тендерної пропозиції. Таким чином, Тендерна палата України одноосібно впливає на визначення кола потенційних учасників, як наслідок, недопущення їх до участі в торгах і зниження конкуренції під час проведення процедур державних закупівель”, - додав Арсен Аваков
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.