Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд Росії планує повернути з-за кордону півмільйона росіян

Імперія «Совок» 1183 перегляди

Опубліковано - 17.09.2021 17:04 | Всі новини | Версія для друку

Уряд Росії планує повернути з-за кордону півмільйона росіян
Уряд Росії планує повернути з-за кордону півмільйона росіян
Співробітники російських МВС та МЗС виїжджатимуть за кордон і особисто переконуватимуть росіян-емігрантів повернутися до РФ.

Уряд Росії планує до 2030 року повернути до Росії не менше 500 тисяч росіян-емігрантів. Це випливає з постанови про внесення поправок до державної програми "Забезпечення громадського порядку та протидія злочинності", витяги з якої опублікувало у четвер, 16 вересня, видання Finanz.ru. Переселення, згідно з документом, необхідно організувати "шляхом надання переселенцям державних гарантій за рахунок коштів федерального бюджету".

Організацією повернення емігрантів в Росію займуться тимчасові виїзні групи міністерства закордонних справ та міністерства внутрішніх справ РФ. Їхні співробітники виїжджатимуть за кордон і особисто переконуватимуть росіян повернутися в РФ. Для цього планується інформувати росіян-емігрантів про Державну програму зі сприяння добровільному переселенню в Росію співвітчизників, які проживають за кордоном.

За даними ООН, з 1990 до 2019 року з Росії на постійне місце проживання за кордон виїхали майже 2,5 мільйона людей. Найпопулярніші країни для еміграції росіян - Німеччина, США, Ізраїль, Іспанія, Японія, Франція, Болгарія, Австрія, Польща і Фінляндія. Своєю чергою, Світовий банк у 2017 році оцінив число громадян Росії, які проживають поза межами країни, в 10,6 мільйона людей. За кількістю емігрантів РФ знаходиться на третьому місці в світовому рейтингу за 2017 рік.

Україна планує заохотити повернення трудових мігрантів

Нагадаємо, у січні цього року уряд України схвалив проєкт закону щодо впровадження системи стимулюючих заходів для громадян, які працювали за кордоном та повернулися в Україну, спрямованих на підтримку їхньої підприємницької діяльності.

Київ планує надавати громадянам, які працювали за кордоном та повернулися в Україну, 150 тисяч гривень на відкриття власної справи. У пояснювальній записці до проєкту закону йдеться про те, що програма підтримки трудових мігрантів потребуватиме з держбюджету 108 мільйонів гривень. Відповідно, скористатись нею зможуть приблизно лише 720 осіб.

Згідно з даними Світового банку, у 2019 році Україна була найбільшим реципієнтом міжнародних переказів в регіоні Європи та Центральної Азії. За підрахунками експертів СБ, за підсумками року українські заробітчани перерахували до України близько 16 мільярдів доларів. У 2018 році близько п’яти мільйонів українських заробітчан переказали в Україну 14 мільярдів доларів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.