Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: інтенсивність російських атак залишається невисокою

Війна з Росією (АТО) 1269 переглядів

Опубліковано - 24.09.2021 12:54 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: інтенсивність російських атак залишається невисокою
Ситуація на фронті: інтенсивність російських атак залишається невисокою
Порівняно з попередньою добою інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення зменшилась.

Збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню з метою підтримання напруги та провокування вогню у відповідь, повідомляє пресцентр штабу ООС.

В напрямку ПІВДЕННОГО противник вів турбуючий вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Поблизу КРИМСЬКОГО російські найманці здійснили прицільний обстріл наших позицій з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Біля населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ ворог тричі відкривав вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Протягом поточної доби, 24 вересня, російсько-окупаційні війська 2 рази порушили режим припинення вогню, при цьому 1 раз застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Так, в напрямку НОВОЛУГАНСЬКОГО, де звечора велись активні бойові дії, російські найманці здійснили прицільний обстріл наших позицій, використовуючи ручні протитанкові гранатомети та заборонені міномети калібру 82 мм та 120 мм.

Крім того, на Донеччині зафіксовано застосування ворожого безпілотника, за допомогою якого російські окупанти скинули ВОГ-17 поблизу ТАЛАКІВКИ.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння, чим змусили противника припинити вогневу активність.

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

Впродовж минулої доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 3686 транспортних засобів, 3400 осіб, з них 2 особи на причетність до збройних формувань Російської Федерації, а також виявили 52 адміністративні правопорушення та розкрили 13 злочинів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 1695 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 1321 особа.

В порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували майже 2 гектари території, передали на знищення 106 вибухонебезпечних предметів та повністю відновили 10 пошкоджених будинків.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Разом до перемоги!

Слава Україні!
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.