Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Повноваження Анґели Меркель на посаді канцлерки ФРН завершено

Світ навколо нас 1324 перегляди

Опубліковано - 27.10.2021 13:05 | Всі новини | Версія для друку

Повноваження Анґели Меркель на посаді канцлерки ФРН завершено
Повноваження Анґели Меркель на посаді канцлерки ФРН завершено
В день першого засідання нового Бундестагу повноваження Меркель на посаді федерального канцлера Німеччини офіційно завершилися, але вона продовжуватиме виконувати обов’язки до формування нового уряду.

Анґела Меркель (Angela Merkel) офіційно перестала бути федеральною канцлеркою Німеччини. У вівторок, 26 жовтня, у день установчого засідання 20-го скликання Бундестагу федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) вручив їй та іншим членам уряду офіційні грамоти про закінчення їхніх повноважень.

Водночас, відповідно до статті 69-ї Основного закону ФРН, Штайнмаєр попросив Меркель продовжувати виконання обов’язків канцлерки до приведення до присяги нового уряду, а вона в свою чергу попросила про те саме міністрів. Німецька конституція зобов’язує канцлера залишатися на своїй посаді доти, доки новий склад Бундестагу не вибере його наступника. Повноваження урядовців залишаються повноцінними, але за традицією "перехідний" уряд не ухвалює важливих політичних рішень.

На установчому засіданні Бундестагу Меркель та члени її кабінету, які так само, як вона, не були обрані депутатами, мусили пересісти на трибуну для почесних глядачів.

Переговори щодо нового уряду триватимуть до грудня
Згідно з чинним планом, коаліційні переговори Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), "зелених" та Вільної демократичної партії мають завершитися після 6 грудня. Таким чином у Німеччині ще щонайменше близько шести тижнів працюватимуть в.о. канцлера та в.о. міністрів.

Анґела Меркель, багаторічна лідерка Християнсько-демократичного союзу (ХДС), очолювала уряд ФРН із 2005 року. У жовтні 2018 року вона оголосила, що не братиме участі у виборах до Бундестагу як кандидатка на посаду канцлера в 2021 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.