Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кулеба та Блінкен підписали Хартію стратегічного партнерства Україна-США

Політика 1210 переглядів

Опубліковано - 11.11.2021 08:35 | Всі новини | Версія для друку

Кулеба та Блінкен підписали Хартію стратегічного партнерства Україна-США
Кулеба та Блінкен підписали Хартію стратегічного партнерства Україна-США
Міністр закордонних справ України та державний секретар США Ентоні Блінкен підписали у Вашингтоні нову Хартію стратегічного партнерства Україна - США.

Текст хартії англійською та українською мовами розміщено на сайтах Держдепу США, та МЗС України відповідно.

Серед іншого, як вказує текст розміщений на сайті МЗС України, Київ та Вашингтон поділяють життєво важливі національні інтереси щодо сильної, незалежної та демократичної України.

"Зміцнення спроможності України захищатися від загроз її територіальній цілісності та поглиблення інтеграції України до євроатлантичних інституцій є взаємопов’язаними пріоритетами", - вказує текст нової хартії на сайті МЗС.

Коментуючи підписання хартії, Кулеба заявив, що підписання збільшує підтримку України у протидії агресії РФ та виводить стратегічне партнерство між країнами на новий рівень.

"Найкращий спосіб стримати агресивну Росію - це дати Кремлю зрозуміти, що Україна сильна та має сильних союзників, які не залишать її сам-на-сам з агресором. Саме такий сигнал ми надіслали сьогодні Москві", - наводить слова Кулеби сайт МЗС.

Як повідомляє кореспондентка "Голосу Америки" Сінді Сейн, сьогодні державний секретар США Ентоні Блінкен застеріг Росію "не робити серйозну помилку" із вторгненням до України під будь-яким приводом

Як повідомляв "Голос Америки", раніше у Вашингтоні президентка Єврокомісії заявила про підтримку України з боку ЄС та США. Після зустрічі із президентом США Джо Байденом Урсула фон дер Ляєн заявила, що США та ЄС повністю підтримують територіальну цілісність України та її спроби модернізувати та трансформувати економіку та посилити стійкість.

Хартію Україна-США про стратегічне партнерство було підписано у 2008-му році. З її текстом можна ознайомитись на сайті Посольства США в Україні.

Серед іншого той документ називав спільним пріоритетом сторін поглиблення інтеграції України до євроатлантичних структур.

"Ми плануємо реалізувати програму посиленого безпекового співробітництва, яка передбачає збільшення українських можливостей та посилення України як кандидата на членство в НАТО", - відзначає текст.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.