Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Меркель вдруге за тиждень обговорила з Лукашенком ситуацію на європейському кордоні

Світ навколо нас 2302 перегляди

Опубліковано - 18.11.2021 10:34 | Всі новини | Версія для друку

Меркель вдруге за тиждень обговорила з Лукашенком ситуацію на європейському кордоні
Меркель вдруге за тиждень обговорила з Лукашенком ситуацію на європейському кордоні
Німецька канцлерка Анґела Меркель і білоруський правитель Олександр Лукашенко говорили про гуманітарні проблеми мігрантів і домовились про подальші перемовини між Білоруссю та ЄС.

Виконувачка обов’язків канцлера ФРН Анґела Меркель (Angela Merkel) провела 17 листопада другу з початку тижня телефонну розмову з правителем Білорусі Олександром Лукашенком. Вони обговорили складну ситуацію на кордоні Білорусі та Європейського Союзу, пов’язану з напливом мігрантів і біженців.

У повідомленні на сайті федерального уряду Німеччини вказано, що канцлерка підкреслила необхідність забезпечення мігрантів на кордоні гуманітарною допомогою - за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR) та Міжнародної організації міграції (МОМ). Йшлося також про надання постраждалим можливості повернутися додому.

В повідомленні пресслужби Лукашенка зазначається, що міжнародні організації вже "активно співпрацюють" з білоруською стороною. На сайті білоруського правителя вказано, що під час розмови сторони домовились про подальші перемовини для вирішення проблеми з мігрантами між Мінськом та Брюсселем. "При цьому відповідні посадові особи, які будуть визначені від обох сторін, негайно розпочнуть переговори з метою вирішення наявних проблем", - зазначають у пресс-службі Лукашенка, додаючи, що "в цьому ж контексті вирішуватиметься побажання біженців потрапити до Німеччини".

Допомога від ЄС

В.о. канцлера Німеччини також поспілкувалась з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким. Предметом телефонної розмови двох лідерів стала німецько-польська координація щодо ситуації на кордоні Білорусі і ЄС. В ході розмови Меркель підкреслила повну соліданість Німеччини з Польщею.

Раніше в середу Єврокомісія повідомила про направлення 700 тисяч євро в якості гуманітарної допомоги мігрантам з країн Близького Сходу та Африки, які опинились у важких умовах на білорусько-польскому кордоні. 200 тисяч євро з цієї суми отримає Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, яка в свою чергу спрямує кошти білоруському Червоному Хресту для закупівлі їжі, засобів гігієни, ковдр та наборів першої допомоги. Решту суми розподілять через партнерські організації.

ЄС обіцяє розширити допомогу, в разі якщо доступ гуманітарних організацій в Білорусь покращиться.

Критика за розмову

За посередництво у вирішенні кризи Анґела Меркель вже наразилась на критику як зсередини німецького парламенту, так і від країн ЄС. Європейський Союз офіційно не визнає результати останніх виборів в Білорусі і не вважає Олександра Лукашенка законним президентом, до того ж покладає на нього провину у спрямуванні потоків мігрантів до польського та литовського кордонів.

Втім речник німецького уряду Штеффен Зайберт в середу відповів, що в критичній ситуації, яка склалась, "має сенс говорити і з тими, хто в Мінську може змінити ситуацію".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.