Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вперше, за останні три місяці засідання РНБО не супроводжувалося скандалами

Влада 5440 переглядів

Опубліковано - 15.06.2007 22:56 | Всі новини | Версія для друку

Вперше, за останні три місяці засідання РНБО не супроводжувалося скандалами
Вперше, за останні три місяці засідання РНБО не супроводжувалося скандалами
Під головуванням Президента України Віктора Ющенка відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України.

На порядку денному засідання – дев’ять актуальних питань сфери національної безпеки держави, повідомляє прес-служба.

Серед них – про хід виконання рішень РНБО щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні та з питань енергетичної безпеки, про стан реалізації заходів щодо закриття Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкту «Укриття» на екологічно безпечну систему, про стан та проблеми імплементації Україною Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

На початку засідання Президент привітав в якості секретаря РНБО Івана Плюща. Глава держави висловив переконання, що Апарат Радбезу під його керівництвом «буде працювати плідно, конструктивно». «Насправді колосальна титанічна робота покладена на цей Апарат, і я високо ціную те, що сьогодні робить РНБО», – сказав він.

Президент також зазначив, що має високу оцінку нових членів РНБО – перш за все, голів ОДА. «Цей крок зроблений для того, щоб, формуючи засади сьогоднішньої державної політики – як внутрішньої, так і зовнішньої – ми отримали більш повну уяву про її цільність і наше спільне розуміння, як на рівні центральної, так і регіональної влади. Надзвичайно важливо, щоб ми говорили однією мовою, щоб ми говорили про ті ж самі виклики, сприймали їх і готували спільну на них відповідь», – сказав Ющенко.

Щодо покращення інвестиційного клімату в Україні, Президент відзначив: «Ми повинні говорити про це питання, акцентуючи на тому, що воно потребує набагато активнішої спільної роботи. Ми не повернулися обличчям до інвестора, не відчуваємо його як ключовий фактор, який забезпечує наш, перш за все, економічний розвиток, ми маємо дуже ускладнену, з великими бар’єрами систему регуляцій». Відзначивши позитивну динаміку по ряду економічних, гуманітарних та соціальних питань,

Глава держави окреслив ряд проблемних моментів, що впливають на інвестиційний клімат України. Серед них – відсутність єдиного державного реєстру акцій та електронного режиму роботи митниць, неврегульований ринок землі, ряд невирішених питань по діловому законодавству, тема приватизації та відносин з владою – зокрема органами місцевого самоврядування, серйозні недоліки в податковій системі. Щодо останнього, наголосив він, до 2008 року в Україні має бути прийнятий новий Податковий Кодекс.

Щодо питання енергетичної безпеки, Президент сказав: «Давайте відноситися до теми енергетичної безпеки як до ключової, яка визначає перспективи українського економічного і безпекового розвитку». Сьогоднішній рівень енергобезпеки країни Глава держави оцінив як «неприйнятно низький».

Щодо реалізації проекту закриття ЧАЕС, сказав Президент, то його хід заслуговує критичних оцінок. «Це одне з питань, в якому ми не можемо знайти спільного рішення, яке б усіх задовольнило», – відзначив він. Глава держави нагадав, що за останні роки, коли мала бути побудована інфраструктура, що забезпечувала б збереження рідких та твердих ядерних відходів, вирішена проблема безпосередньо саркофагу, ця робота не проведена.

«Можна зробити один загальний підсумок – жоден об’єкт не введений в експлуатацію... Були допущені грубі проектні кошторисні прорахунки. Суть одна – за ці 5 років ми не наблизилися до вирішення цього питання», – сказав В. Ющенко, нагадавши також, що тендер по будівництву «Укриття» триває вже три роки і досі не завершений.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.