Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшовики плювати хотіли на політичні домовленості. Вони знову судитимуться з гарантом за депутатські корита

Коаліція «С.Р.А.К.А» 9349 переглядів

Опубліковано - 16.06.2007 15:25 | Всі новини | Версія для друку

Більшовики плювати хотіли на політичні домовленості. Вони знову судитимуться з гарантом за депутатські корита
Більшовики плювати хотіли на політичні домовленості. Вони знову судитимуться з гарантом за депутатські корита
Вчора у Конституційний Суд надійшло подання нардепів-більшовиків щодо останньго Указу Президента про розпуск парламенту та проведення дострокових виборів. Опозиція назвала цей крок зривом домовленостей по врегулюванню кризи.

15 червня до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 55 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України „Про призначення позачергових виборів до Верховної Ради України” від 5 червня 2007 року № 497/2007.

Про це повідомила в прес-служба Конституційного Суду України.

Як зазначається в повідомленні, згідно з Регламентом Конституційного Суду, конституційне подання передано на вивчення до Секретаріату КСУ.

Черговим кроком до дестабілізації ситуації в країні і порушення домовленостей між Президентом, прем’єр-міністром і Головою Верховної Ради називає подання 55 народних депутатів до Конституційного Суду України щодо 3-го Указу Президента лідер НУ В’ячеслав Кириленко.

Про це він заявив на прес-конференції в Рівному.

"Це ніяк не укладається в домовленості, які зафіксовані в спільній заяві", - наголосив він. Кириленко звернув увагу на те, що Президент зі свого боку домовленостей дотримується, а торпедуються вони представниками правлячої коаліції.

"Лідером в цьому є Олександр Мороз, який, як вже всій країні відомо, приріс до свого крісла. Проте ми переконані, що країна не може бути заручником крісла Морозу", - сказав він.

За словами Кириленка, подання 55 народних депутатів до КСУ – черговий крок до дестабілізації, оскільки окремий пункт спільної заяви передбачає, що ВР припиняє свої повноваження на підставі 82 статті Конституції.

Кириленко також звернув увагу на те, що цей пункт домовленостей було внесено на вимогу правлячої коаліції. "Це був крок назустріч з боку Президента і "Нашої України" коаліції, яка говорила: "Дайте нам підстави, які ми визнаємо". Ми запитали: "Складання депутатами своїх повноважень достроково – це для вас достатні підстави чи ні?". Вони дали ствердну відповідь, і Олександр Мороз поставив свій підпис. Очевидно, він думав, що ми жартуємо", - пояснив Кириленко.

Він також нагадав, що депутатам, які ухвалили рішення скласти свої повноваження, неодноразово довелося переконувати спікера в тому, що заяви справжні, написані самими депутатами при повному розумі і тверезій пам’яті. "І лише ми добилися від них того, щоб вони зачитали заяви, вони направили подання до КС. Що це, як не ревізія політичних домовленостей?", - сказав він. Кириленко також наголосив, що 55 народних депутатів, що подали подання до КС, – це ті люди, які не можуть змиритися з думкою про те, що вони мають позбутися своїх депутатських портфелів.

"Проте партія Регіонів вже давно розгортає і почала фактично виборчу агітацію і рішення уряду, які направлені на деякі соціальні моменти, є зайвим тому підтвердженням", - відзначив він.

На думку Кириленка, подання до КС – «це продовження агонії, оскільки нічого в країні не зможе запобігти позачерговим парламентським виборам – не тому що це чиясь примха, а тому що політична криза має бути вирішена і вирішити її можна тільки таким чином».

Як повідомлявлося раніше, 5 червня Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про призначення позачергових виборів до Верховної Ради України на 30 вересня 2007 року.

Президент прийняв зазначене рішення на реалізацію пунктів 2 і 3 Спільної заяви Президента України, голови Верховної Ради України і прем`єр-міністра України щодо невідкладних заходів, спрямованих на розв`язання політичної кризи шляхом проведення позачергових виборів до Верховної Ради України, від 27 травня 2007 року.

Також це рішення прийнято зважаючи на те, що з 3 червня 2007 року рішеннями вищих керівних органів блоків політичних партій БЮТ та "Наша Україна", відповідно до частини шостої статті 81 Конституції України, достроково припинені повноваження народних депутатів України, обраних від цих виборчих блоків, що, відповідно до частини другої статті 82 Конституції України та Рішення Конституційного Суду України від 17 жовтня 2002 року № 17–рп/2002, має наслідком неповноважність Верховної Ради України, та враховуючи неможливість відновлення двох третин від конституційного складу Верховної Ради України V скликання, і керуючись пунктом 7 частини першої статті 106 Конституції України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.