Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Донецький мер “кинув образку” на журналістів за 36 місце в рейтингу кращих міст України

Зона економічного дива Регіон: Донецька область 10967 переглядів

Опубліковано - 20.06.2007 00:59 | Всі новини | Версія для друку

Донецький мер “кинув образку” на журналістів за 36 місце в рейтингу кращих міст України
Донецький мер “кинув образку” на журналістів за 36 місце в рейтингу кращих міст України
Донецький міський голова Олександр Лук`янченко не погоджується з результатами рейтингу журналу «Фокус» «Краще місто для життя», де Донецьк зайняв лише 36 місце.

Про це він повідомив у вівторок 19 червня на прес-конференції.

Він нагадав, що одного разу «перед Донецьком з цього питання були вибачення». При цьому мер підкреслив, що деякі акценти в рейтингу його образили.

Зокрема, низьку оцінку Донецьк отримав в питанні, що стосується культурного потенціалу. «Я зателефонував міністрові панові Богуцькому і говорю: ось ви дали оцінку Донецьку і поставили його за культурним потенціалом на останнє місце. Чим керувалися? Культурний потенціал включає історико-архітектурні заповідники, будинки і палаци культури, театри і кінотеатри на 1 тис. жителів. Останнє місце на Україні. Вже було так, що нашому Президентові, коли він перший раз приїхав до Донецька, дали інформацію, що в місті жоден театр не функціонує, і в занепаді всі театри», - сказав О. Лук`янченко.

На думку донецького мера. місто необґрунтовано отримало і 15 балів по інфраструктурі. «Що входить в інфраструктуру? Вона включає кількість дитячих садочків, лікарень, шкіл, супермаркетів, ринків на 1 тис. жителів, тут нам поставили всього 15 балів. В той же час Умань - 48 балів, Трускавець - 44, Сімферополь - 27, Дніпропетровськ - 31», - відзначив О. Лук`янченко.

Не задоволений мер і тим, що в категорії «злочинність» «Фокус» поставив Донецьку 13 балів. «За минулий рік в місті Донецьку не було замовлених вбивств. І всі злочини, які пов'язані з вбивствами, всі розглянуті і всі розкриті. В той же час Києву поставили 32 бали, Дніпропетровську - 32 бали, Одесі - 31 бал, Харкову - 27 балів», - сказав мер, нагадавши про гучні вбивства, які відбулися в цих містах за останній рік.

У зв'язку з цим, О. Лук`янченко відзначив, що запросив до Донецька випускаючого редактора і кореспондентів журналу «Фокус», щоб вони особисто подивилися на стан міста, повідомляє «Остров».

Результати дослідження, проведеного журналом «Фокус», показали, що краще всього жити в Івано-Франківську, на другому місці - Київ, третю позицію поділили Дніпропетровськ, Тернопіль і Чернівці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.