Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Світовий банк попереджає українців

Світ навколо нас 5169 переглядів

Опубліковано - 22.06.2007 16:14 | Всі новини | Версія для друку

Світовий банк попереджає українців
Світовий банк попереджає українців
Всесвітній Банк рекомендує Україні активізувати фінансові, освітні й соціальні реформи для мінімізації впливу на економіку негативних демографічних тенденцій.

Про це на презентації дослідження «Від червоного до сивого: «Третій перехідний період» старіючого населення країн Східної Європи та колишнього СРСР» повідомив автор дослідження, керівник підрозділу економіки людського розвитку ВБ Аруп Банержі.

За його словами, згідно з даними дослідження, у 2025 році населення України скоротиться на 24% або на 12 млн осіб у порівнянні з 2000 роком, а частка людей віком понад 65 років збільшиться з 14% до 20%.

Таким чином, істотно зросте частка ВВП, необхідна для пенсійного забезпечення людей похилого віку, їх медичного забезпечення, перекваліфікації робочої сили та забезпечення довгострокового догляду за людьми похилого віку.

За оцінкою Банержі, якщо в Україні не будуть проведені необхідні реформи, то частка ВВП, котру доведеться використовувати на зазначені потреби, може становити до 50%.

Він зазначив, що це навантаження може бути значно знижене при проведенні ряду реформ - пенсійної (підвищення пенсійного віку), податкової (збільшення податкової бази при зниженні податкового тягаря), освітньої та медичної (поліпшення якості освіти та медобслуговування), соціальної (заміна догляду в лікарнях і будинках пристарілих на заохочення приватного догляду за людьми похилого віку).

Банержі наголосив, що в України ще є час для проведення необхідних реформ, але починати їх потрібно вже зараз, незважаючи на виборчу кампанію, котра не припиняється.

Як повідомлялося, Всесвітній банк рекомендує Україні підвищити пенсійний вік жінок з 55 років до 60 років.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.