Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Таємниця смерті Сталіна. Більшовицькі диктатори гинули за законом бандитської ватаги?

Світ навколо нас 11178 переглядів

Опубліковано - 26.06.2007 09:58 | Всі новини | Версія для друку

Таємниця смерті Сталіна. Більшовицькі диктатори гинули за законом бандитської ватаги?
Таємниця смерті Сталіна. Більшовицькі диктатори гинули за законом бандитської ватаги?
ЦРУ США зняло гриф таємності зі звіту про смерть радянського диктатора Йосипа Сталіна, який було підготовлено влітку 1953 року, повідомляє АР. Американські розвідники не заперечували, що вождя всіх народів могли вбити соратники.

Американські розвідники не змогли точно визначити причин смерті Сталіна, оскільки "система контролю над інформацією в СРСР не дозволяла нікому знати подробиці".

Більш того, фахівці ЦРУ вважають, що Йосип Сталін міг бути убитий. На думку американських розвідників, радянський диктатор міг померти за декілька днів до офіційного оголошення про його смерть. "Невідомо, чи був він убитий або ж помер так, як про це повідомлялося в офіційних документах", - мовиться в доповіді ЦРУ.

Аналітики також роблять висновок про те, що народ дуже шанував Сталіна, попри те, що він ніс особисту відповідальність за масовий терор 20-х - 30-х років. "Це було пов'язано з тим, що Йосип Сталін обожнювався радянською пропагандою, і ніхто не смів мати сумнівів в його рішеннях: він не міг помилятися", - наголошується в доповіді ЦРУ.

Документ ЦРУ поки не отримав оцінки від серйозних учених, проте відомо, що в ньому йдеться, здебільшого, про реакцію вищого керівництва СРСР на смерть "вождя" і про причини популярності Сталіна в народі.

Йосип Сталін помер 5 березня 1953 року від крововиливу в мозок. Існує версія, згідно якої Лаврентій Берія або Микита Хрущов сприяли його смерті, не надавши допомоги. Є також версія про отруєння Сталіна його оточенням.

На похоронах Сталіна 9 березня 1953 року, через величезну кількість людей, охочих попрощатися з "вождем", виникла тиснява. Точна кількість жертв до цих пір невідома, хоча оцінюється як значна. Зокрема, відомо, що одна з непізнаних жертв тисняви отримала номер 1422, а нумерація велася тільки для тих загиблих, яких не можна було упізнати без допомоги родичів або друзів.

Набальзамоване тіло Сталіна було поміщене на загальний огляд в Мавзолей Леніна, який в 1953-1961 роках іменувався "Мавзолей Леніна і Сталіна".

30 жовтня 1961 року XXII з'їзд КПРС ухвалив, що "серйозні порушення Сталіним ленінських заповітів унеможливлюють залишення труни з його тілом в Мавзолеї".

В ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1961 року тіло Сталіна було винесене з Мавзолею і поховане в могилі біля Кремлівської стіни.

Окрім версії про убивство Сталіна, існує аналогічна про вбивство Леніна. В якості головного підозрюваного фігурує ім'я Сталіна.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.