Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко закликав європейських партнерів консолідовано допомогти Україні

Влада 5438 переглядів

Опубліковано - 29.06.2007 00:33 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко закликав європейських партнерів консолідовано допомогти Україні
Президент Ющенко закликав європейських партнерів консолідовано допомогти Україні
Україна цінує підтримку своїх партнерів і вважає, що настав час консолідувати якнайширшу зовнішню підтримку у справі її європейської інтеграції.

«Ми хотіли б консолідації наших партнерів навколо теми інтеграції України до ЄС. Україні потрібні друзі», – наголосив Президент України Віктор Ющенко на урочистому відкритті Четвертої щорічної зустрічі «Ялтинська європейська стратегія».

У своєму виступі Віктор Ющенко позитивно оцінив результати останньої зустрічі Європейської Ради, яка уможливила подальше розширення ЄС, наголосивши, що для України це є важливим сигналом.

При цьому Президент наголосив на необхідності відкривати нові горизонти співпраці між Україною та ЄС. Насамперед, за його словами, йдеться про практичні справи, реальні дії та спільне розуміння мети, якою є повноцінна участь України в Об’єднаній Європі.

«Україна не ставить питання, коли саме вона стане членом ЄС, який це буде рік і дата. Ми говоримо про інше: наш конспект, наш порядок денний повинен бути усіяний конкретними кроками», – зазначив В. Ющенко.

Президент України вважає позитивною динаміку роботи над новою посиленою угодою між Україною і Євросоюзом. «Безумовно, найуразливішою точкою відносин є чітке формулювання посиленої угоди. Ми хотіли б, щоб цей документ засвідчив європейську перспективу України», – наголосив Глава держави.

У своєму виступі В. Ющенко також підкреслив, що євроінтеграція України, безумовно, залежить і від неї самої. За його словами, Україні, її політичним силам треба зробити велику роботу. «Дорога до Європи – це не прогулянка по парку», – підкреслив Президент. Членство у Європейському Союзі, наголосив В. Ющенко, потребує політичної стабільності у державі. «Безумовно, щоб фактор політичної стабільності відбувся, ми повинні продемонструвати колосальний політичний діалог всередині країни», – сказав він.

Також надзвичайно важливим є консолідація політичних сил України довкола національної ідеї. «Нам треба зняти з порядку денного дуже багато гострих питань, які не просто дискредитують українську політику, а мінімізують наші шанси інтеграції до Європи», – також підкреслив Президент.

Ялтинська Європейська стратегія (YES) – це міжнародна мережа, створена 2004 року з метою сприяння розвитку справедливої, вільної та заможної України, налагодження відносин зі світом та підтримки членства України в Європейському Союзі.

29 та 30 червня самміт продовжить свою роботу в Ялті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.