Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лідери “Правиці” зустрічалися із Президентом Ющенком

Політика 5017 переглядів

Опубліковано - 3.07.2007 17:33 | Всі новини | Версія для друку

Лідери “Правиці” зустрічалися із Президентом Ющенком
Лідери “Правиці” зустрічалися із Президентом Ющенком
Лідери блоку “Рух – Українська Правиця” - Голова Народного Руху України Борис Тарасюк, Голова Української Народної Партії Юрій Костенко та Голова Української Республіканської Партії “Собор” Анатолій Матвієнко – зустрілися з Президентом України Віктором Ющенко.

На сьогоднішній прес-конференції на тему “Правиця – за об’єднання демократичних сил” Голова Народного Руху України, один із лідерів блоку “Рух – Українська Правиця” Борис Тарасюк повідомив: «“Під час зустрічі лідерів блоку “Рух – Українська Правиця” з Президентом продовжувалося обговорення та напрацювання механізму створення мегаблоку демократичних сил. Піднімалося також питання щодо створення єдиної партії, що є головною проблемою у переговорному процесі”.

Дискусія з цього приводу очікується на найближчому засіданні Центрального проводу Народного Руху 7 липня, оскільки це питання “має бути обов’язково узгоджене вищими органами партій”, зазначив Тарасюк.

Він наголосив: “Ми нікуди не просимося. Ми були, є і будемо повноправним партнером у створенні блоку демократичних сил. Наші партії не були і не є проектами. Саме вони привели до відновлення державної незалежності України”.

Між тим, в УНП висловили сумнів щодо підписаної Луценком і Кириленком Декларації про утворення блоку.

"Декларація об’єднання демократичних сил”, підписана 28 червня 2007 року між НСНУ та „Народною самообороною”, не може вважатися офіційним документом про утворення виборчого блоку, як це коментують багато політиків та ЗМІ", - заявив сьогодні керівник юридичного департаменту УНП Андрій Мостицький.

Він так аргументував цю думку:

- "Відповідно до частини 2 статті 10 Закону України „Про вибори народних депутатів України”, „Кандидатів у народні депутати України може висувати партія, яка зареєстрована в установленому законом порядку не пізніше ніж за триста шістдесят п’ять днів до дня виборів, або виборчий блок партій за умови, що всі партії, які входять до його складу зареєстровані не пізніш як за триста шістдесят п’ять днів до дня виборів”.

Згідно з офіційною інформацією Міністерства юстиції України, станом на 2 липня 2007 року політична партія під назвою „Народна самооборона” не зареєстрована, а пан Луценко не очолює жодної із зареєстрованих політичних партій.

Отже, „Народна самооборона” не є суб’єктом виборчого процесу і тому не може висувати кандидатів у народні депутати ні самостійно, ні в блоці з іншими партіями.

Луценко може бути включений до виборчого списку як позапартійний.

Окрім того, існують певні сумніву в тому, що партії „Вперед Україно” та Християнсько–демократичний союз, які неформально стоять за політичним брендом „Народна самооборона”, офіційно уповноважували Луценка на підписання будь-яких документів, в тому числі про їх негайну ліквідацію „ще до виборів”.

Слід наголосити, що документи від імені політичного об’єднання „Рух-Українська правиця”, до якого входять УНП, НРУ та УРП „Собор”, підписуються керівниками усіх трьох згаданих партій.

Європейська політична культура передбачає, зокрема, і коректність та легітимність підписання документів”.- підкреслив Мостицький.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.