Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кому в Росії жити файно? Звісно - чиновникам

Світ навколо нас 5211 переглядів

Опубліковано - 4.07.2007 11:53 | Всі новини | Версія для друку

Кому в Росії жити файно? Звісно - чиновникам
Кому в Росії жити файно? Звісно - чиновникам
За оцінками експертів, суми хабарів, отриманих чиновниками у Росії перевищують держбюджет. Власне, це - національна традиція від Російської імперії.

«Росія сьогодні має 119 тисяч доларових мільйонерів, що на 15 тисяч більше, ніж рік тому. Ряди надбагатих людей зростають швидко, оскільки в них цілими дивізіями вступають державні службовці», - констатує російська газета «Новиє ізвєстія».

Сьогодні в багатій нафтодоларами Росії чиновники мають, чим поживитися. За оцінками експертів з фонду ІНДЕМ, бюрократи щорічно беруть хабарів на суму $319 млрд. Генеральна прокуратура оцінює цю суму трохи скромніше – на $240 млрд. – $290 млрд. Але і ця сума більша, ніж річний бюджет держави.

Заробити на державі допомагає багатовікова традиція. Здавна царі, висилаючи сановників на посади в провінцію, не платили їм зарплату, або давали символічну винагороду. Висилали їх – як кажуть в Росії – «на відгодівлю», оскільки губернатори і їхні підлеглі, вичавлюючи данину з своїх підданих, самі повинні були «прогодуватися». Сьогоднішні бюрократи повторюють слова городничого з гоголівського «Ревізору»: «Казенної платні не вистачає навіть на чай і цукор».

Може, вони небагато й перебільшують, але на зарплату в розмірі $500-$600 не можна купити житла в Москві, на придбання якого сьогодні й півмільйона ледве б вистачило. Адже, помешкання в столиці сьогодні купують, перш за все, саме чиновники.

Державна служба сьогодні в Росії, як і в царські часи, є найнадійнішим способом придбання багатства. Серед російських мільйонерів з'являється все більше російських чиновників.

Знають про це більше всіх російські матері, які женуть своїх нащадків на нудне навчання в академіях, що готують кадри для держави. З кожним роком на одне місце, в цих престижних учбових закладах, припадає по декілька десятків кандидатів. А поступають тільки ті, хто заплатив великий хабар, що є кращою підготовкою до майбутньої професії, ніж будь-які курси і семінари.

Потрапити в чиновницьку «обойму» стає все складніше. Цей привілей, пов'язаний з швидким кар'єрним зростанням і швидким заробітком, найчастіше успадковується від батьків.

Близькі співробітники Володимира Путіна, під час його правління, влаштували своїх синів, що не досягли ще 30-річного віку, на теплі місця в корпорації, контрольовані державою. Петро Фрадков, син прем'єра, є членом правління в наглядовій раді Банку Розвитку-Зовнішекономбанку. Син Віце-прем'єра Сергія Іванова став віце-президентом банку «Газпромбанка». Дмитро Патрушев, син теперішнього господаря Луб'янки, є, як і Фрадков-молодший, одним з директорів Банку Розвитку-Зовнішекономбанку, а його молодший брат Андрій робить стрімку кар'єру в державній нафтовій компанії “Роснєфть”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.