Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Богатирьова покидає бунтівну Тендерну палату? Все - через інтриги

Скандал 7749 переглядів

Опубліковано - 13.07.2007 13:41 | Всі новини | Версія для друку

Богатирьова покидає бунтівну Тендерну палату? Все - через інтриги
Богатирьова покидає бунтівну Тендерну палату? Все - через інтриги
Раїса Богатирьова вважає, що хтось сфальсифікував її скандальну заяву у пресі. І цей “хтось” заважає навести лад у держзакупівлях.

Сьогодні лідер парламенської фракції ПР у парламенті 5-го скликання виступила із публічною заявою.

Ми, подаємо її без змін і коментарів:

“Заява Почесного президента Тендерної Палати України Раїси Богатирьової

Останні події навколо Тендерної палати України засвідчують глибоку кризу в питанні державних закупівель. Неодноразові спроби реформувати цю надзвичайно важливу систему бюджетного фінансування державних потреб наражалися на нульовий результат. Відповідний закон, який був ухвалений майже консенсусом у парламенті за участю всіх політичних сил, як виявилось, не створив плідні умови для ефективної і прозорої діяльності всіх суб’єктів, які мають відношення до організації і проведення тендерів. Мої спроби як почесного президента Тендерної палати України почати серйозну реформу у цій сфері наштовхнулися спочатку на нерозуміння, а потім і на спротив, що не припиняється і понині.

Вважаю, що ситуація, яка склалася в цій сфері державного життя, вимагає конкретних рішень Президента України, Уряду і української громадськості. Адже мова йде про забезпечення найбільш важливих та чутливих для українських громадян програм та виконання інших критично важливих для суспільства соціальних замовлень. Неможливо зробити реформи, коли політики живуть вічними чварами і дестабілізують ситуацію в Україні, використовуючи для цього будь-які приводи, включаючи, в тому числі, проблеми навколо Тендерної палати України.

Про рівень інтриги свідчить вчорашня заява, яка у провокативній формі несподівано з’явилася у ЗМІ від мого імені з метою створити політичний конфлікт всередині Партії регіонів. До цієї заяви я не маю жодного відношення.

За таких умов проводити відкриту і чесну політику мені, як почесному президентові в цьому інституті громадського суспільства, стало неможливим.

Це зобов’язує мене ухвалити рішення скласти повноваження Почесного президента Тендерної палати України. Водночас закликаю об’єднати сьогодні громадські зусилля для створення умов серйозної глибокої професійної реформи у цій сфері.

З повагою,
Р. Богатирьова”

Як повідомлялося раніше, вчора Голова правління Тендерної палати України Володимир Лаба дав прес-конференцію на тему: “Тендерна палата просить Генпрокуратуру розслідувати незаконну публікацію корупційних змін до закону про держзакупівлі”. Він прямо натякнув на наміри уряду вивести у тіньовий оборот 100 млрд. гривень державних коштів.

Приводом для скандалу стала публікація в “Урядовому кур'єрі” та “Голосі України” тексту закону про держзакупівлі, не підписаного Президентом.

Президент відмовився підписувати закон, ухвалений неправочинною ВР.

Перший віце-прем'єр Микола Азаров ці звинувачення відкидає, вважаючи, що закон про держзакупівлі, ухвалений зборами нардепів-більшовиків після розпуску парламенту набув чинності.

Голова ВР Мороз коментуючи публікації тексту законопроекту, сказав, що це “фотокопії”, надруковані для ознайомлення громадськості.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.