Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Керівництво ТПУ розповіло про корупційні схеми керівництва КРУ

Скандал 6687 переглядів

Опубліковано - 16.07.2007 16:37 | Всі новини | Версія для друку

Керівництво ТПУ розповіло про корупційні схеми керівництва КРУ
Керівництво ТПУ розповіло про корупційні схеми керівництва КРУ
Керівництво Тендерної палати України обвинувачує голову Контрольно-ревізійної комісії Петра Андреєва в причетності до зловживань у сфері державних коштів.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова правління ТПУ Володимир Лаба.

«Мене, як голову Тендерної палати, здивувала позиція голови КРУ України - організації, котра у першу чергу повинна контролювати державні кошти - не тільки бюджетні, а й кошти держмонополій», - заявив Лаба і додав, що йдеться про підтримку головою КРУ змін у закон про держзакупівлі, прийняті парламентом 19 червня, якими частина коштів держпідприємств виводитися з-під дії закону про держзакупівлі.

При цьому він заявив, що така позиція стає зрозумілою у зв’язку зі зверненнями ряду держпідприємств у ТПУ. Як зазначив Лаба, з одного боку КРУ під керівництвом Андрєєва контролює великі фінансові потоки. «З іншого боку його дружина, Андреєва Тетяна Миколаївна, є засновником і власником двох підприємств - одне з них називається ТОВ «Аудиторська фірма «Капітал-Груп», інше - приватне підприємство «Аудиторська фірма Капітал-Груп-Аудит».

Він зазначив, що у зверненнях підприємств йдеться про те, що в момент проведення ревізій і перевірок або після їх завершення підприємства змушені переводити на рахунки цих аудиторських фірм істотні суми держкоштів.

При цьому він додав, що в ТПУ є відомості, приміром, про те, що ДАК «Хліб України» перевела за невеликий період понад 600 тис. грн на рахунок ТОВ «Аудиторська фірма «Капітал-Груп», а одне з держпідприємств Міністерства оборони перевело майже півмільйона гривень тощо.

При цьому він наголосив, що в такий спосіб йому стає зрозумілим, чому керівництво КРУ виступає за введення змін у закон про держзакупівлі від 19 червня, яким з-під дії закону виводяться держпідприємства, а отже, держзакупівлі на них не проводитимуться на тендерній основі, і в такий спосіб будуть виведені з-під громадського контролю.

Від “Аратти”: у всій цій детективній історії навколо ТПУ та держзакупівель, як на нас, залишається одне невідоме: чому про факти корупції пресу повідомляє Лаба, а не очільник ГПУ Медведько? Чи нині боротьба із хабарництвом та іншими фінансовими зловживаннями посадових осіб стало компетенцією Тендерної палати?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.