Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Попри оптимістичні заяви мінздраву, концентрація фосфору у районі катастрофи, небезпечна для життя людей

Надзвичайна подія 6974 перегляди

Опубліковано - 18.07.2007 12:07 | Всі новини | Версія для друку

Попри оптимістичні заяви мінздраву, концентрація фосфору у районі катастрофи, небезпечна для життя людей
Попри оптимістичні заяви мінздраву, концентрація фосфору у районі катастрофи, небезпечна для життя людей
Рівень концентрації фосфорного ангідриду в атмосферному повітрі на місці аварії поїздів на Львівщині перевищує норму у 23 рази.

Про це повідомило Міністерство охорони навколишнього природного середовища, посилаючись на попередні результати моніторингу навколишнього середовища на місці аварії.

«За даними аналітичного моніторингу в атмосферному повітрі населених пунктів Ангелівка і Лісове на Львівщині виявлено фосфорний ангідрид концентрацією 3,5 мг/м.куб (при нормі 0,15 мг/м.куб)», - йдеться у повідомленні міністерства.

Згідно з даними аналітичного контролю Державної екологічної інспекції у Львівській області, забруднення ґрунтів та поверхневих вод поки що не зафіксовано.

Між тим, вчора Мінздрав офіційно повідомив, що суттєвих перевищень концентрації фосфору на місці катастрофи не виявлено, а відтак - загрози життю людей немає. Так само, Мінздрав спростовував інформацію про те, що серед мешканців прилеглих до місця аварії районів спостерігаються ознаки отруєння фосфором.

А на місці аварії тривають роботи із нейтралізації фосфору, який вийшов із розіваних цистерн.

Туди вже прибули фахівці-хіміки з Казахстану.

Про це повідомив керівник прес-центру Головного управління МНС у Львівській області Павло Василенко.

За його словами, казахи вже встигли оглянути цистерни, після чого збираються проаналізувати кожне пошкодження. А вже тоді, разом з українськими спеціалістами, визначатимуть ступінь пошкодження та ліквідаційні заходи.

Спеціалістів з Казахстану супроводжують віце-прем’єр України Олександр Кузьмук та начальник Головного управління МНС України у Львівській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Дмитровський.

Зараз вони готуються до спільної наради.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.