Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Львові намагалися підпалити собор Святого Юра

Кримінал Регіон: Львівська область 14990 переглядів

Опубліковано - 15.06.2006 12:05 | Всі новини | Версія для друку

Собор Святого Юра у Львові (1744-1762) вважається головною святинею греко-католиків.
Собор Святого Юра у Львові (1744-1762) вважається головною святинею греко-католиків.
У Львові 34-річний чоловік в середу намагався підпалити архікафедральний собор Святого Юра Української греко-католицької церкви, на щастя, безуспішно

Як поінформувала прес-служба Львівської архиєпархії, вчора зранку невідомий чоловік спробував вчинити підпал ззовні та всередині собору Святого Юра.

"Приблизно о 9-й годині ранку, коли в Соборі не було багато людей, прийшов невідомий, який мав у сумці каністру із запалювальною сумішшю (бензин змішаний із дизельним пальним та мазутом). Він розлив цю рідину від центрального до правого входу ззовні храму, а всередині - там, де розташована копія Туринської плащаниці, і хотів усе це підпалити", - розповів свідок події, економ Курії Львівської архиєпархії отець Володимир Ониськів, повідомляє ПОСТУП.

У останню мить невідомого зупинили люди, які тоді були в Соборі. Вони викликали охорону. Зловмисником виявився мешканець Львова 1972 року народження. Правоохоронці, які прибули на місце події, з'ясували мотиви такого вчинку чоловіка: у такий спосіб він прагнув привернути увагу суспільства, а також журналістів до своїх особистих проблем.

Прибулі правоохоронці зауважили неадекватну поведінку затриманого - він вигукував лайку на адресу церкви і духовенства.

І це не перший такий випадок неадекватних дій у храмах і, зокрема в соборі Святого Юра.

"Упродовж останніх півроку такий випадок вже був. Під час Служби Божої до собору увійшов невідомий чоловік і почав погрожувати вбити себе ножем. Та в соборі працюють охоронці, вони і заспокоїли чоловіка", - розповів "Поступу" прес-секретар Львівської архиєпархії отець Олег Панчиняк.

Охорона в соборі Святого Юра, за словами прес-секретаря, є цілодобовою і професійною, відтак випадки хуліганства, спроб самогубств чи підпалів ці люди вміють вчасно ліквідовувати. Крім того, у соборі встановлено пожежні сигналізації.

Чому люди, які хочуть привернути увагу до своїх особистих проблем у радикальний чи навіть екстремальний спосіб, приходять до храмів, отець Олег пояснити не береться.

"Можливо, до собору Святого Юра приходять тому, що тут колись була центральна резиденція Української Греко-Католицької Церкви і, вчинивши тут щось незвичайне, є більше шансів, що про це розкаже преса?" - припускає отець Олег Панчиняк.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.