Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Show must go on. Януковичі тишком-нишком готують новий дерибан влади

Коаліція «С.Р.А.К.А» 9774 перегляди

Опубліковано - 20.07.2007 14:38 | Всі новини | Версія для друку

Show must go on. Януковичі тишком-нишком готують новий дерибан влади
Show must go on. Януковичі тишком-нишком готують новий дерибан влади
Розроблений Міністерством юстиції проект Закону про розмежування повноважень між Президентом, урядом і парламентом має на меті обмежити повноваження Глави держави, закріплені в Конституції України.

Так керівник президентського Секретаріату Віктор Балога прокоментував текст підготовленого Мін’юстом законопроекту.

«Поява цього документа свідчить, що в країні не припиняються спроби грубого втручання в конституційні прерогативи Президента. Запропоновані зміни до законодавства також зачіпають сферу національної безпеки, забезпечення якої є президентською функцією, що передбачено Основним Законом. Під уряд хочуть підім’яти Службу безпеки, розвідувальні органи, прикордонну службу, Управління державної охорони. Цей антиконституційний апетит слід вгамувати» - зазначив Балога.

Окрім цього, повідомив керівник Секретаріату Президента, Мін’юст прагне змінити порядок формування наглядових рад державних банків, усунувши Главу держави і Верховну Раду від впливу на їхню діяльність.

Також законопроект передбачає запровадження одноосібного контролю Кабінету Міністрів над Антимонопольним комітетом, Фондом державного майна, Державною комісією з цінних паперів і фондового ринку.

На думку В.Балоги, останні законодавчі пропозиції Мін’юсту, згідно з якими Глава держави і Верховна Рада позбавляються низки важливих повноважень, поновлюють спроби узурпації влади однією з її гілок.

«Напевно, уроки з недавнього минулому окремим слугам Феміди не пішли на користь і нічому не навчили. Зверну увагу, що щеплення від хвороби владного монополізму вже зроблено – це позачергові парламентські вибори». - скказав Балога.

За оцінкою керівника президентського Секретаріату, автори законопроекту розкручують маховик чергової кампанії з переведення повноважень Президента до Кабінету Міністрів.

«Не варто гратися в цю гру, яка призведе лише до нового сплеску політичного напруження. Ініціатори коректив законодавства хочуть підігнати чинні правові акти до Закону про Кабмін, який розроблявся і був прийнятий з численними порушеннями Конституції, тому його легітимність залишається сумнівною. У законопроекті пропонується в законах слово «Президент» замінити на «Кабінет Міністрів». Категорично заявляю: нікому і ніколи не вдасться замінити Президента», – сказав В.Балога.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.