Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Юлія Тимошенко балотуватиметься в президенти, якщо буде створена широка коаліція

Політика 13431 перегляд

Опубліковано - 16.06.2006 11:04 | Всі новини | Версія для друку

Юлія Тимошенко балотуватиметься в президенти, якщо буде створена широка коаліція
Юлія Тимошенко балотуватиметься в президенти, якщо буде створена широка коаліція
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко має намір балотуватися у 2009 році на посаду Президента у випадку, якщо буде створена коаліція між блоком «Наша Україна» та Партією регіонів. Про це Тимошенко заявила в четвер під час ефіру на каналі 1+1.

Фрагменти інтерв`ю. Стенограма «proUA»

- Одразу ж цитата із заяви Президента: «Коаліційні переговори зайшли в глухий кут через одну політичну силу, яка виборовши посаду Прем’єра запропонувала на Голову Верховної Ради представника від СПУ». Ви відчуваєте відповідальність за імовірний розвал помаранчевої коаліції?

- Мені здається, що вже і суспільство заплуталося в вводних Президента, і сам Президент заплутався, і фракція «Наша Україна». Сьогодні дійсно створений певний хаос. Мені хотілося б роз’яснити ситуацію. Дійсно для нормальних пересічних людей один день чути одну заяву, другий день другу. Цитата, яку ви назвали вона вже застаріла, тому, що Президент десь півгодини тому заявив, що йому подобається помаранчева коаліція.

- Він цю позицію, мені здається, і не міняв. Він ніколи не висловлювався за широку коаліцію.

- По-перше, я думаю, потрібно твердо знати, що всі абсолютно плани ідуть від Президента та 3-4 людей, які працюють навколо нього. Мова зараз виключно про те, що Президент особисто планує дії «Нашої України» разом з цими особами, він міняє плани, він повертається до старих планів. А ілюзія, що Президент над процесом, її просто намагаються створити. Насправді потрібно просто чесно сказати, що просто ще не визначилися. Президент не прийняв рішення, чи буде помаранчева коаліція, чи буде з Партією регіонів. Наприклад, вчора та позавчора, якраз 13 число рокове і 14 рокове для нас, тому, що наша збірна програла. В ці дві дати якраз Президент прийняв впевнене рішення, що коаліція буде з Партією регіонів.

- Про це він не говорив.

- Я прийшла до вас в студію, щоб сказати ту інформацію, яку ви не чуєте, але яка є реальністю. У Верховній Раді всі знають, хто яке рішення приймає і як вони втілюються в життя.

- Але ж саме ви свого часу запропонували Морозу спікерство і фактично цим самим не залишили вибору «Нашій Україні».

- Я не пропонувала спікера Морозу. Це є вимога Соціалістичної партії. Була вимога. В останній день коли ми узгодили всі програмні засади, всі засади зовнішньої і внутрішньої політики. Ви пам’ятаєте, коли Зварич сказав, що 95% угоди вже готові. Потім ми втрьох радісно, щасливо оголосили, що 100% погоджено і в цих 100% був спікер Мороз, який погоджений був Президентом. Але на ранок наступного дня склалися абсолютно інші події. І тоді залишилося одне питання – «Наша Україна» не сприймала Мороза як спікера. Мороз вийшов на трибуну Верховної Ради і відмовився від посади спікера. І після того, не залишилося жодної претензії, яка б могла зруйнувати коаліцію.

- Це відбулося після зриву переговорів.

- Ні. Наскільки я знаю переговори не завершилися. Вони кожен день міняють формат.

- Чи є шанси відновити формальні повноцінні переговори у рамках «трійки»?

- Не тільки можна, а це є єдиний шлях. І я буду все робити, щоб це був єдиний шлях. І коли фракціія «Наша Україна», безумовно по рішенню Президента оголосила, що вона створює коаліцію з Партією регіонів, я згадала коротенький анекдот. Мавпа б’є молотком по гранаті, а їй кажуть: «що ти робиш вона зараз зірветься». А мавпа каже: «Та у мене ще одна є». Нам потрібно зупинитися бити молоком по гранаті і потрібно почати думати про країну. Я можу зараз заявити, що у мене немає жодної претензії до коаліційної угоди, жодної вимоги. Я можу сказати, що я як лідер блоку, все погодила від імені блоку і сьогодні можу ставити підпис під цією коаліцією.

- Якщо все-таки відбудеться широка коаліція скільки депутатів від фракції БЮТ можуть перейти до цієї коаліції?

- Можу впевнено сказати, що якщо відбудеться коаліція «Нашої України» з Партією регіонів, ми будемо в абсолютно радикальній опозиції до цього. Ми ні скільки не втратимо депутатів. Я можу впевнено сказати, що ми не втратимо депутатів. У нас буде цілісна фракція. Наша команада цілісна. Ми абсолютно чітко бачимо єдність команди і ми будемо іти вперед. Надія вона завжди є, і ця надія завжди буде.

- Якщо буде широка коаліція ви будете балотуватися на виборах Президента 2009 року?

- Без сумніву. Якщо буде широка коаліція ми зразу переходимо в опозицію і ми готуємося на президентські вибори.

- Чи будете ви тоді критикувати особисто Президента, а не лише його оточення?

- Я думаю час покаже. Справи не в критиці, а справа в тому, щоб ми просто не наблизилися в майбутньому, так як сьогодні наблизилися до втрати суверенітету, нашої незалежності, навіть української мови. У нас з часів незалежності ще такого плачевного стану ніколи не були.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.