Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Профспілки звинувачують януковичів у рейдерстві

Скандал 6896 переглядів

Опубліковано - 26.07.2007 15:18 | Всі новини | Версія для друку

Профспілки звинувачують януковичів у рейдерстві
Профспілки звинувачують януковичів у рейдерстві
Федерація професійних спілок України (ФПУ) звинувачує Фонд держмайна і міністерства у спробі рейдерського захоплення майна профспілок.

Заступник голови ФПУ Сергій Костів заявив на прес-конференції у четвер, 26 липня, що Фонд держмайна і ряд міністерств розгорнули кампанію, кінцевою метою якої є безоплатне вилучення майна Федерації профспілок та її членських організацій у власність держави з майбутньою його приватизацією „в інтересах кланових груп”.

Перший етап цієї кампанії, за його словами, розпочався уже давно і яскраво проявився у прийнятті Закону Про мораторій на відчуження майна, що перебуває у володінні Федерації профспілок від 22 лютого 2007 року, який передбачає здійснення інвентаризації майна ФПУ для визначення державної частки у ньому.

Фонд держмайна, нібито керуючись цим законом, утворив регіональні комісії, яким, однак, доручив провести суцільну інвентаризацію майна ФПУ як державної власності, розповів Костів. Він підкреслив, що попередні заяви ФДМУ, нібито Федерація профспілок гальмує проведення інвентаризації, не відповідають дійсності, бо насправді ФПУ здійснила всі заходи для забезпечення виконання закону про мораторій, однак наполягає, щоб ця інвентаризація проводилась без порушень норм законодавства щодо захисту майнових прав профспілок.

Костів повідомив, що на сьогодні з боку Фонду держмайна спостерігаються спроби захопити не лише санаторії та інші об’єкти, які належать ФПУ, але й офісні приміщення членських організацій в областях. Зокрема, подібні факти були зафіксовані у Дніпропетровську, Луганську, Сумах, Ужгороді, Одесі.

Другим етапом кампанії із захоплення майна ФПУ Костів назвав схвалений Мінекономіки, ФДМУ, Мінфіном і Мін’юстом законопроект „Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР”. На цьому етапі, вважає заступник голови Федерації профспілок, влада збирається провести вилучення майна ФПУ.

„Проект Закону містить норми та положення, що мають політичний, а не правовий характер. Оголошуючи майно громадських організацій колишньої Української РСР державною власністю в цьому спеціальному законі, норми якого суперечать цивільному законодавству про власність, автори законопроекту фактично пропонують провести його націоналізацію, повторюючи традиції колишніх тоталітарних режимів”, — заявив Костів

На його думку, влада прагне відібрати майно профспілок, щоб мати змогу поповнити бюджет за рахунок його відчуження. Крім того, думає він, санаторії на узбережжях морів цікаві владоможцям з точки зору земельних ділянок, які вони займають.

Костів заявив, що ФПУ має намір активізувати свої дії, а також дії членських організацій для захисту своїх прав. Зокрема, вони планують проводити пікети і масові акції протесту. Об’єктами пікетів обрано Верховну Раду, Фонд держмайна і Кабмін.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.