Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В УНП подумали й вирішили: теж податися до мегаблоку, але за умови...

Політика 5129 переглядів

Опубліковано - 2.08.2007 16:51 | Всі новини | Версія для друку

В УНП подумали й вирішили: теж податися до мегаблоку, але за умови...
В УНП подумали й вирішили: теж податися до мегаблоку, але за умови...
УНП увійде до виборчого блоку НУ-НС на дострокових виборах до Верховної Ради України 30 вересня 2007 р., - таке рішення ухвалив ІІІ етап ІХ з'їзду Української народної партії, який відбувся сьогодні.

Цим рішенням голову УНП Юрія Костенка уповноважено укласти та підписати угоду про утворення блоку "Наша-Україна-Народна самооборона".

З'їзд ухвалив також рішення "Про утворення єдиної політичної партії", який передбачає "доручити Центральному проводу УНП внести проект рішення про об'єднання в єдину політичну партію на затвердження з'їзду УНП у першій декаді листопада 2007 р.", та одночасно затвердив "Принципи об'єднання національно-демократичних сил". Рішенням "Про принципи об'єднання національно-демократичних сил" встановлено, що "об'єднання УНП з іншими партіями в єдину національно-демократичну партію можливе лише за умови дотримання принципів", зазначених у документі, погодженому керівними органами УНП та НРУ.

З'їзд схвалив пропозиції щодо кандидатів у народні депутати України від УНП та затвердив делегатів на між партійний з'їзд блоку "Наша Україна-Народна самооборона".

"Приєднання УНП до президентського мегаблоку не означає самоліквідації партії", - заявив на брифінгу перед початком IX з’їзду УНП лідер Української народної партії Юрій Костенко.

«Ми не приймаємо такий шлях», - наголосив він.

Костенко повідомив, що в парламенті наступного скликання "представники УНП та НРУ ініціюють поправки до Закону про політичні партії, які дозволять партіям не самоліквідуватися для створення об’єднаної партії, а об’єднуватися".

Лідер УНП підтвердив, що квоти для "Правиці" в президентському блоці залишаються незмінними.

"Ці питання давно визначені в переговорах суб’єктів, які утворювали мегаблок у складі НСНУ, "Народної самооборони" та "Руху-Української правиці", - відповідно 54, 25 та 21%", - нагадав Костенко.

Щодо розподілу представництва між партіями "Правиці" у межах цієї квоти в першій сотні передвиборчого президентського блоку, ці переговори, за його словами, "остаточно не завершені".

"Ми займаємо консолідовану позицію з НРУ, що квота УНП та НРУ має бути однаковою", - зазначив Юрій Костенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.