Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені: найдавніша культура Землі кловіс зникла через комету

За межею віків 11297 переглядів

Опубліковано - 16.08.2007 23:42 | Всі новини | Версія для друку

Наконечники стріл культури кловіс
Наконечники стріл культури кловіс
Група американських вчених провела наукові дослідження, підтверджуючі гіпотезу, згідно з якою над Північною Америкою вибухнула велика комета 12,9 тис. років тому, внаслідок чого зникла найдавніша культура кловіс.

За підсумками фахівців, комета перед розпадом була близько 4 км у розмірах. В результаті падіння такого великого об’єкту виникла пожежа, яка знищила рослинність і ссавців. Оскільки найдавніша американська культура кловіс, яка проживала в Північній Америці, позбулася своєї їжі, вона теж загинула.

Під час дослідження в декількох районах Північної Америки вчені виявили високу концентрацію іридію - елементу, рідкісного для Землі. Звичайна його наявність пов’язана з позаземними об’єктами, наприклад, кометами і метеоритами. Також фахівці знайшли металеві мікросфери у фрагментах комети, що містять наноалмази.
Нижче стрілки були знайдені залишки наконечників кловіс і скелети мамонтів
Нижче стрілки були знайдені залишки наконечників кловіс і скелети мамонтів
На думку вчених, падіння комети, швидше за все, вплинуло і на льодовик Лорентід, тому що почалося надходження прісної води до Північної Атлантики і Арктики.

Це порушило циркуляцію води світового океану, що в свою чергу призвело до похолодання більшої частини планети і зникнення великих ссавців.

Від "Аратти": Цілком можливо, що падіння подібного космічного тіла спричинило зникнення цивілізації, що проживала навколо Понтійського озера і виникнення Чорного моря (~ 7 500 років назад), на дні якого простежується кратер (в 20 милях на захід від Тарханкутського півострова, АР Крим).
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.