Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Насправді Янукович їздив до Москви здавати ГТС, а літаки були “фіговим листочком”

Скандал 6747 переглядів

Опубліковано - 22.08.2007 12:33 | Всі новини | Версія для друку

Насправді Янукович їздив до Москви здавати ГТС, а літаки були “фіговим листочком”
Насправді Янукович їздив до Москви здавати ГТС, а літаки були “фіговим листочком”
Українські політики вимагають від Януковича пояснень про спражню мету його візиту до Москви та переговорів щодо “бартеру” із українською ГТС.

БЮТ розціюноє заяви про можливу передачу ГТС України у користування РФ, як замах на державну зраду.

“Голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін заявив, що керівництво компанії допускає передачу газотранспортної системи України Російській Федерації. Блок Юлії Тимошенко уповноважений заявити, що подібні заяви можуть бути розцінені як замах на державну зраду.” - говориться у офіційній заяві БЮТ.

У заяві БЮТ наголошується, що газотранспортна система України не може бути передана за жодних обставин, оскільки сьогодні діє закон, що захищає газові транзитні магістралі України від сумнівних зазіхань. Цей закон був прийнятий парламентом під тиском фракції БЮТ. Газотранспортна система України становить виняткову стратегічну цінність, є елементом економічного суверенітету держави і не може бути продана, передана чи приватизована.

“Ми звертаємо увагу громадськості на те, що сьогодні команда Януковича, відчуваючи неминучість поразки на виборах, намагається щось урвати у держави наостанок, починаючи від урядової резиденції «Межигір’я», закінчуючи газотранспортною системою. Ми не дамо цього зробити. З огляду на це, БЮТ вимагає від уряду прозорості у висвітленні візитів прем’єр-міністра, незалежно від того, з ким він зустрічається – з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним чи з алтайськими шаманами.” - говориться у заяві.

Із різкою заявою з цього приводу виступив і Блок НУ-НС.

“Блок "Наша Україна – Народна Самооборона" заявляє, що такі наміри є грубим порушенням чинного законодавства, становлять загрозу національним інтересам і енергетичній безпеці України. Цілком очевидно, що за словами Бакуліна стоять "тіньові", злочинні домовленості вищого керівництва виконавчої влади з російською верхівкою. Уряд Януковича, як і у 2006 році, намагається всупереч законам, волі громадян "здати" важливий стратегічний об’єкт іноземній державі в обмін на сумнівну політичну підтримку напередодні виборів.” - говориться у заяві Блоку.

НУ-НС наголошує, що останні події навколо ГТС України - не випадковий прецедент, а закономірна стратегія діючого уряду та більшовицької коаліції.
“Антиукраїнська, антинародна соціально-економічна політика уряду Януковича, спроби узурпації влади в країні та зміни зовнішньополітичного курсу, лакейське обслуговування інтересів російської влади в Україні є ланками одного ланцюга. Загальна мета цих дій – перетворення України в залежну кланово-олігархічну державу з авторитарним урядом та безправними громадянами.” - говриться у заяві.

У зв'язку із цим Блок НУ-НС звертається до Президента, СБУ, Генпрокуратури, РНБО України з вимогою покінчити із антидержавною та антиконституційною діяльністю окремих державних посадовців.

“Ми наголошуємо, що подібні заяви високопосадовців, відповідальних за енергетичну безпеку держави, фактично, є першим кроком до національної зради. У зв’язку із тим, що уряд Януковича продовжує ганебну практику "розпродажу" національних ресурсів, Блок "Наша Україна – Народна Самооборона" звертається до Президента України, СБУ, Генпрокуратури, РНБО України з вимогою не допустити здачі національних інтересів окремими чиновниками та раз і назавжди покінчити з їхньою антиукраїнською діяльністю. Закон один для всіх!” - наголошується у заяві.

Як повідомлялося раніше, голова НАК Нафтогаз Євген Бакулін заявив, що Україна і Росія ведуть переговори про можливі варіанти обміну активами в нафтогазовій сфері.

Разом із тим, під час останнього візиту Януковича до Москви, згідно із офіційною інформацією, відбулися переговори щодо взаємин у сфері постачання та транспортування газу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.