Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Напередоні Дня Незалежності російські чиновники роблять нахабні заяви

Скандал 6491 перегляд

Опубліковано - 23.08.2007 16:56 | Всі новини | Версія для друку

Масовка, проплачена російськими спцслужбами, які безкарно діють в АР Крим
Масовка, проплачена російськими спцслужбами, які безкарно діють в АР Крим
Радник посольства Росії в Україні Володимир Лисенко зробив в Києві гучну заяву. Він сказав, що Росія може почати перегляд Великого договору від 1997 року, який закріплює український статус півострова Крим.

За словами Лисенка, це може відбутися, якщо власті України продовжать чинити тиск на Чорноморський флот (ЧФ), що базується в Криму.

Лисенко підкреслив, що Росія як жест доброї волі погодилася на проведення інвентаризації об'єктів ЧФ в Криму, чого добивався офіційний Київ, проте в Москві не потерплять подальшого тиску на Чорноморський флот.

"Росія не має зобов'язань перед Україною в процесі інвентаризації ЧФ. Це не було прописано у Великому договорі. Те, що Росія на це погодилася - це добра воля нашої сторони, ми йдемо назустріч Україні, і не потрібно нас звинувачувати, що ми протидіємо цьому процесу", - сказав Лисенко.

Він також відзначив, що Росія вважає неприпустимими заяви українських політиків про те, що ціна оренди бази ЧФ в Севастополі буде збільшена, якщо в процесі інвентаризації Україна виявить у росіян невраховані об'єкти і майно.

"Якщо Україна піднімає питання про перегляд орендної плати в рамках інвентаризації, чи не стане це підставою для перегляду основного договору?" - заявив представник посольства Росії.

"Думаю, що якщо Крим залишить ЧФ, тоді туди прийдуть американські кораблі, їм вони не платитимуть за оренду", - уклав Лисенко.

Від “Аратти”: хамство кремлівських керманичів - загальновідоме. Тому образ рашки вже став чимось схожим на городе опудало, всесвітнього масштабу.

Як і невігластво російських керманичів - також стало постійним джерелом надхнення для творців анегдотів.

Тим більше, що подібні заяви, розраховані хіба що для геть зовсім відірваної від реальності публіки, яка вже сімнадцятий рік поспіль живе у віртуальному вимірі совка. Бо незалежно від того, чи визнаватимуть певні московські бонзи територіальну цілісність України, чи висуватимуть територіальні претензії - ніякого переділу територій не станеться. Бо які б нахабні не були кремлівські пахани - проти всього світу не підуть.

Проте, як для України і українців, подібні заяви вчергове підтверджують, що міжнарожні гарантії, надані їй під час ядерного роззброєння - фількина грамота, мабуть, підписана Єльциним у звичайному, нетверезому стані. Бо оте діство і підпис для його правонаступника аж нічого не означають.

А якщо так, то чи не потрібно нам, українцям, звернутися за допомогою до інших гарантів нашого державного суверенітету із вимогою: надати допомогу у відновленні ядерного статусу нашої держави, який забезпечить паритет сил у регіоні?

Врешті, як виборці, ми, використовуючи своє конституційне право, публічно звертаємося до Президенита України із категоричною вимогою: негайно покласти край підривній діяльності спецслужб Російської Федерації, які майже не приховучись діють в Україні та дестабілізують внутрішню ситуацію, заважають мирній праці та житттю українських громадян.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.