Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент доручив знайти і притягнути руйнівників Мазепинського валу

Влада 4847 переглядів

Опубліковано - 31.08.2007 13:18 | Всі новини | Версія для друку

Президент доручив знайти і притягнути руйнівників Мазепинського валу
Президент доручив знайти і притягнути руйнівників Мазепинського валу
Президент України Віктор Ющенко доручив Генеральній прокуратурі, СБУ та МВС провести розслідування факту руйнування 30 серпня частки історико-архітектурної пам'ятки-музею “Київська фортеця”.

Йдеться про знесення на території ДП «Культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал» частини «Мазепинського валу», зведеного у XVIII столітті, повідомляє прес-служба.

Перебуваючи сьогодні вранці на місці інциденту, Глава держави наголосив, що на території «Мистецького арсеналу» має бути встановлено сувору державну охорону. «Повинен бути постійний пост з нагляду за історичною спадщиною», – підкреслив він.

Т. в. о. Голови СБУ Валентин Наливайченко поінформував Президента, що відповідно до угоди, укладеної між ДП «Мистецький арсенал» та приватним підприємством «ІНАП і К», на території музейного комплексу мали проводитися роботи зі знесення непридатних для використання будівель, вбудованих у відкоси «Мазепинського валу» – натомість разом із будівельним сміттям було вивезено значну частину безпосередньо грунту.

«З огляду на те, що керівництво ДП дозволу на проведення робіт зі знесення частки пам'ятки археології не отримувало, незаконне рішення прийняло самовільно, в його діях вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого ст. 298 Кримінального Кодексу (нищення, руйнування чи псування пам'яток історії або культури)», – сказав керівник СБУ. За його словами, зараз Служба безпеки спільно з іншими правоохоронними органами вже встановила імовірне місце звалення вивезеного ґрунту та здійснює остаточні перевірки виявленої інформації.

У свою чергу, Генеральний прокурор Олександр Медведько повідомив, що за результатами спільних заходів Печерське РУ ГУ МВС 30 серпня порушило кримінальну справу за фактом руйнування пам'ятки історії за ознаками складу злочину, передбаченого ч. І ст. 298 КК. Він також поінформував Президента про рішення порушити кримінальну справу за фактом службової недбалості, що призвела до інциденту в «Мистецькому арсеналі». Обидві справи прийняті до провадження прокуратурою міста Києва, сказав генпрокурор.

«Безумовно, це кримінальна справа», – сказав Президент, коментуючи ситуацію. – «У даному випадку переслідувалися інтереси далеко не історичні, і аж ніяк не державні».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.