Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Луценко не знає, як українцям повернути вкрадене із Ощадбанку. Воно й зрозуміло - бо доведеться декого заарештувати

Політика 4591 перегляд

Опубліковано - 10.09.2007 01:01 | Всі новини | Версія для друку

Луценко не знає, як українцям повернути вкрадене із Ощадбанку. Воно й зрозуміло - бо доведеться декого заарештувати
Луценко не знає, як українцям повернути вкрадене із Ощадбанку. Воно й зрозуміло - бо доведеться декого заарештувати
Лідер блоку “Наша Україна-Народна самооборона” Юрій Луценко має сумнів у можливості повернути населенню України борги Ощадбанку СРСР протягом двох років.

Про це він заявив на прес-конференції в м.Заліщики Тернопільської області, коментуючи вчорашню заяву блоку Юлії Тимошенко щодо намірів повернути населенню заморожені заощадження Ощадбанку СРСР у найближчі два роки.

“Скажу відверто, можливо, Я слабкіший економіст, ніж Юлія Володимирівна, але я не бачу шляхів повернення тих заощаджень на понад 120 млрд. дол. протягом двох років”, - сказав Луценко, додавши при цьому , що “ми мусимо говорити про необхідність повернення боргів. Інше питання , наскільки реалістичними є швидкі, надто швидкі терміни їх повернення”.

Водночас, лідер блоку “Наша Україна – Народна самооборона” наголосив, що відповідні механізми повернення вкладів Ощадбанку СРСР були розроблені “помаранчевими урядами”. “Мова йде про зарахування цих боргів під час сплати житлово-комунальних послуг, мова йде про зарахування їх при закупівлі товарів довгострокового вжитку... Якщо Юлія Володимирівна має на увазі саме ці механізми, то я думаю, що це правильно”, - повідомив Ю.ЛУЦЕНКО.

Разом з тим він нагадав, що політики мають відповідати за дані ними обіцянки.

Як повідомлялося раніше, БЮТ взяв на себе зобов’язання протягом двох років після приходу до влади повернути людям всі заморожені вклади колишнього Ощадбанку СРСР. Про це лідер блоку заявила у суботу в Херсоні під час зустрічі з пенсіонерами.

За її словами, «ми розуміємо, що це майже сенсаційне зобов’язання”, “Але ми беремо його на себе, тому що протягом останнього півроку наша команда проводила аналіз і розрахунки всіх можливостей країни, джерел, де можна взяти ресурси для відновлення справедливості щодо вкладників, які втратили свої заощадження в Ощадбанку”, - заявила Тимошенко перед виборцями.

Від “Аратти”: як колишньому очільнику МВС та головному самооборонцю Юрію Луценку, ми можемо, як виборці, дати пораду.

Хіба ж це справедливість: спочатку вкрасти у людей їхні, чесно заробленні, гроші, а потім, повертати їх за рахунок податків, який цей обкрадений громадянин сплатив власній державі? Сплатив, до речі, зовсім не для того, щоб та ж українська держава приховувала злодіїв.

Адреса цих коштів, які не без згоди тодішнього керівництва України, вилучили із Ощадбанку дуже проста: Російська Федерація, м. Москва, Центробанк РФ. За даними конфіденційних джерел, яким є підстави довіряти, далі ці гроші, через Пітер, “помандрували” до Південно-Африканської республіки. Навіть, у РФ кримінальна справа, із цього приводу, була порушена свого часу. Щоправда - швиденько “зам'ята”. А в Україні, попри доручення російських слідчих - навіть нікого за цією справою й не опитали. Бо усі причетні і наявні в у столиці - мали недоторканність, яку, до речі мають й сьогодні.

Проте, ми не маємо намір підміняти слідчих і розголошувату майбутню слідчу таємницю. Але, ми впевнені, що видатний соціал-демократ Леонід Кравчук може на цю тему дати більш вичерпні відповіді - адже, коли сталося пограбування владою громадян, він був одним із керівників держави. Як і інші свідки й учасники тієї справи - усі живі, і слава Богу - здорові. І у злиднях не живуть.

Отже, п. Луценко, відповідно до чинного законодавства, держава може із бюджету компенсувати матеріальну шкоду, заподіяну злочинцем громадянину. Проте, вона, держава, якщо, в даному випадку, є очевидна подія злочину, мусить: знайти злочинця(злочинців), провести слідство, передати справу до суду, вилучити у злочинців кошти, вкрадені у громадян, тим самим компенсувати витрати коштів платників податків. І шлях повернення цих коштів насправді простіший за просте: потрібно лишень, щоб правоохоронці були дійсно охоронцями права громадянина, а не номенклатурних злодіїв.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.