Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Печерський суд впевнено претендує на світовий рекорд. Із тяганини навколо розгляду позову громадянина

Правосуддя 8053 перегляди

Опубліковано - 17.09.2007 14:27 | Всі новини | Версія для друку

Печерський суд впевнено претендує на світовий рекорд. Із тяганини навколо розгляду позову громадянина
Печерський суд впевнено претендує на світовий рекорд. Із тяганини навколо розгляду позову громадянина
Сьогодні вчергове не відбулося судове засідання Печерського районного суду м. Києва з розгляду справи щодо скасування як незаконних постанов про порушення кримінальної справи стосовно екс-прем’єр-міністра України Павла Лазаренка.

Про це йдеться у заяві адвоката Марини Долгополої.

Адвокат нагадує, що заяву адвокатів Лазаренка з цього питання було подано до Печерського райсуду м. Києва ще в липні 2005 р. Згідно із законом, ця скарга мала бути розглянута судом не пізніше п’яти днів, з дня надходження до суду, але розгляд справи з цього питання триває вже третій рік, наголошується у заяві.

Як наголошує адвокат, дану справу розглядає вже четвертий склад суду: судді Первушина та Білоцерківець заявили самовідводи після того, як добре вивчили матеріали справи і побачили, що кримінальну справу порушену Потебеньком у 1998-2002 р.р. стосовно Лазаренка треба закривати, оскільки Генеральна прокуратура України дійсно не мала належних законних підстав для її порушення.

Долгопола заявляє, що суддя Печерського райсуду м. Києва Кваснєвська, у провадженні якої кілька останніх місяців перебуває дана справа, вже вкотре безпідставно відкладає судове засідання.

Судді Печерського районного суду м. Києва, наголошує адвокат, діють протиправно, грубо порушуючи встановлений законом процесуальний термін розгляду справи.

“Їм або не дозволено, або вони особисто не наважуються зробити сміливий громадянський вчинок та винести справедливе судове рішення на користь екс-прем’єра Лазаренка про закриття його кримінальної справи в Україні, як це вже зроблено відносно багатьох інших осіб, прізвища яких фігурували раніше у так званій “справі Лазаренка”, - вважає Долгопола.

При цьому адвокат нагадує, що обвинувачення на адресу Лазаренка, які зараз розглядає Печерський райсуд, базуються, здебільшого, на припущеннях та нічим не підкріплених домислах слідчих ГПУ. А американський суд ще в травні 2004 р. скасував та зняв із судового розгляду, як безпідставну, переважну більшість обвинувачень на адресу Лазаренка, які було надано українською прокуратурою до США.

Долгопола знов закликає громадськість та керівництво судових органів України звернути увагу на неприпустимі дії Печерського районного суду м. Києва, що грубо порушують конституційне право громадянина Лазаренка.

Від “Аратти”: Ми, в свою чергу, пропонуємо адвокатові Двгополій на наступне засідання запросити офіційниї представників Книги рекордів Гінеса, аби судді Печерського суду отримали офіційне закріплення світового рекорду, яке прославить їхні здобутки на увесь світ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.