Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Just married Наша Україна!, або коаліційний переворот

Подія дня 8857 переглядів

Опубліковано - 22.06.2006 14:18 | Всі новини | Версія для друку

Just married Наша Україна!, або коаліційний переворот
Just married Наша Україна!, або коаліційний переворот
Довгострокові розмови, нарешті набули якогось сенсу. Наша Україна вирішила все ж таки «одружитися» з помаранчевими силами, хоча підписання угоди все ж таки відкладає. І знову ж таки за дуже цікавих обставин.

Ще на початку цих баталій «нашоукраїнці» проявили схильність до прикмет, то нібито заважало число 06.06.06, що навіть працювати в цей день відмовилися, а наразі вирішили 22 червня не підписувати угоду, бо асоціюється з початком війни. Мабуть перед тим, як іти на переговори всі передивляються календар народних прикмет – у цей день не підпишемо бо…

Такі дії у людей вже викликають тільки іронію. Щоденні розмови про те, що нарешті щось створили, тільки що, самі вже не розуміють. А букмекерські контори тільки і приймають нові ставки за кого ж все ж таки вийде Наша Україна за «голубих» Регіоналів чи за «помаранчевих» бютосоціалістів?

Тільки на цей раз все набагато серйозніше, переговори нашенців з регіоналами зайшли у глухий кут. Посадові крісла поділити змогли, а ось зовсім різну політику двох кланів об’єднати, як не дивно не змогли. Регіони зі статусом російській мові і небажанням вступати у НАТО і нашенці з небажанням відступатися від своїх позицій щодо НАТО і з палким бажанням відсторонитися від Росія, як найдальше і рятувати не їх мову, а свою рідну – українську.

Залишилося обирати серед колишніх соратників, з якими разом давали обіцянки на Майдані. Найскладнішим фактором у цих переговорах став – розподіл посад. Не хотілось віддавати крісло прем’єра Юлії Володимирівні, а згодом і посаду спікера Олександру Морозу. А ті в свою чергу не хотіли віддавати бажані посади. Вийшло, як в байці «Лебідь, щука, рак». Довгий процес перетягування возу на свій бік, здавалося не закінчаться ніколи, або закінчаться але розпуском новообраного Парламенту. На що останні декілька днів відверто натякають Регіони.

І все ж таки середа 21 червня увінчалася успіхом, перша фаза набула завершення. Посади розподілили, поточні питання вирішили, узгодили дії майбутньої коаліції, залишилось тільки підписати…

Розподіл посад між коаліціантами відбувся майже безболісно і має виглядати таким чином:

БЮТ відійшли портфелі:

- прем'єр-міністра;

- першого віце-спікера парламенту;

- міністра агропромислового комплексу;

- міністра економіки;

- міністра палива та енергетики;

- міністра вугільної промисловості;

- міністра будівництва та архітектури;

- міністра культури;

- міністра надзвичайних ситуацій;

- міністра охорони здоров'я;

- міністра фінансів;

- голови Фонду держмайна;

- голови Держкомітету телерадіомовлення.

У той же час "Нашій Україні" відійшли наступні портфелі:

- спікера Верховної Ради;

- віце-прем'єра з регіональної політики;

- міністра праці;

- міністра промислової політики;

- міністра молоді та спорту;

- міністра внутрішніх справ;

- міністра юстиції;

- голови антимонопольного комітету.

Соцпартія отримала право призначати на такі посади:

- першого віце-прем'єр-міністра;

- міністра екології;

- міністра освіти;

- міністра транспорту та зв'язку;

- уповноваженого у Верховній Раді з прав людини.

Крім того, "Нашій Україні" відійдуть комітети з питань бюджету, з питань фінансів та банківської діяльності. Загалом, "Нашій Україні" планують передати 7 комітетів у парламенті, про це повідомляла Українська Правда.

У той же час Соцпартії відходять комітети з питань паливно-енергетичного комплексу, економічної політики та закордонних справ.

Очікується також, що до БЮТ відійдуть 11 комітетів у парламенті.

До речі дивним фактом стало й те, що посаду спікера домовились віддати Петру Порошенко.

Четвер, 22 червня, чудо починає відбуватися Юлія Тимошенко, Роман Безсмертний і Олександр Мороз підписали весь перелік документів, необхідний для помаранчевої угоди.

"Як і домовлялися сьогодні о 8:30 ранку всі угоди були підписані лідерами трійки", - сказав Вінський.

Він також зазначив, що зараз триває збір підписів під коаліційною угодою серед депутатів з фракцій трійки.

На питання, як в одній коаліцію зможуть уживатися прем'єр Тимошенко і спікер Порошенко, Вінський відповів:

"Це питання, яке вони повинні вирішити між собою. За них це ніхто не зробить".

Дійсно питання узгодженості дій майбутнього спікера і прем’єра почало турбувати всі верстви населення. Чи зможуть два ильних політика подолати міжособистісний конфлікт заради українців? Подивимось…

Про створення коаліції лідерка БЮТ огололосила з трибуни Верховної Ради під бурхливі оплески трьох фракцій. Саме Юлії Володимирівні доручили повідомити про таку визначну подію.

Тимошенко зауважила, що, незважаючи на складність процесу, формування коаліції завершено.

«Мені здається, важливо помітити, що коаліція по новій Конституції починає жити саме сьогодні, коли почалася боротьба народу України 65 років тому, разом з народом Радянського Союзу проти загарбників. І сьогодні ми починаємо боротьбу за те, щоб наша країна була демократичною, щоб вона була очищена від всього бруду корупції, і щоб ми пишалися нашою країною, як мріяли про це наші діди і батьки – всі люди, які боролися за незалежність. І так само як завершилась перемогою велика боротьба у війні, так само і наша боротьба завершиться перемогою», - сказала вона.

Доречний виступ, бо такої боротьби, як за створення коаліції, Україна ще не бачила навіть під час виборів. І дійсно Юлія Володимирівна виграла у цій боротьбі. Поки що можна зарахувати 1:0 на її користь.

Перший етап вистражданої коаліції - закінчено. Та й Україна нарешті пережила «весілля» трьох партій. Нам залишається чекати чим все це закінчиться. І чи вдасться цього разу цій трійці уникнути розлучення, тим паче що на "весіллі" знову знайомі всі, але непримиренні між собою люди.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.