Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цінова війна. Тепер - олійна

Добробут 7020 переглядів

Опубліковано - 21.09.2007 19:43 | Всі новини | Версія для друку

Цінова війна. Тепер - олійна
Цінова війна. Тепер - олійна
Уряд проФФесорів вчергове демонструє свою нездатність діяти адекватно ситуації на ринку, пов'зану із відсутністю держрезервів та неврожаєм соняшника. Арсенал традиційний: адміністративний тиск та попагандистська тріскотня про змови та кулуарні домовленості.

Міністерство аграрної політики має намір домовитися з найбільшими виробниками соняшникової олії про стабілізацію цін на цю продукцію на внутрішньому ринку.

Про це повідомив директор департаменту розвитку аграрних ринків Мінагрополітіки Анатолій Розгон.

За його словами, у понеділок, 24 вересня, сторони мають намір підписати відповідний меморандум, згідно з яким влада зобов’язується не вводити обмеження щодо експорту соняшникової олії, а виробники зобов’язуються забезпечити стабільність цін на внутрішньому ринку соняшникової олії та не допускати їх необґрунтованого підвищення.

"Уряд не вводитиме обмежувальні заходи, якщо й з боку виробників буде зроблено відповідні кроки", - сказав Розгон.

Він додав, що меморандум може бути підписаний уже у вівторок і діятиме до кінця року. Крім того, Розгон додав, що в меморандумі сторони мають намір домовитися про створення певного запасу олії (близько 100 тис. тонн), який постійно буде присутній на внутрішньому ринку для попередження різких цінових коливань.

Перший віце-прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров, виконуючий обов’язки прем’єр-міністра, доручив міністру аграрної політики Юрію Мельнику та міністру економіки Анатолію Кінаху розглянути можливість обмеження експорту соняшникової олії та внести пропозиції з цього питання в Кабінет Міністрів у зв’язку з підвищенням цін на цю продукцію.

У вересні в Україні стрімко піднялася ціна на соняшникову олію. Вартість продукту зросла ще на 35-45%.

У серпні ціни на соняшникову олію в магазинній торговій мережі всіх регіонів підвищилися на 2,9-28,5% до 5,99-7,89 гривень/літр порівняно з липнем.

Від “Аратти”: більшовицькі урядовці вчергове демонструють, що вони навряд чи мають уяви про природні регулятори ціноутворення.

Те, що за останній час різко вискочили ціни на олію - свідчить лише про те, що на ринку існує ажіотажний попит на соняшникову олію та нездатність національної промисловості задовільнити цей попит. Бо немає сировини.

Про те, що цьогоріч буде неврожай на соняшник урядовці б мали знати ще на початку літа. Проте, зачухали потилицю виключно, коли "клюнув смажений півень".

Хоча, насправді, для розвиненої країни, у неврожаї великого лиха немає, бо він не глобальний. Достатньо відкрити український ринок - і дефіцит буде знищено за рахунок імпорту із інших виробників, а ціни - впадуть. Щоправда, тоді й спекулювати наближеним до урядовців структуркам буде ніяк. І чиновникам давати хабарів буде не потрібно.

Тим більше - стрімке зростання цін нвряд чи вдасться зупинити адміністративним стримуванням чи якимись меморандумами. Бо ніхто не буде працювати собі на збиток, або розраховувати на компенсації інфляційними фантиками. Це доводить досвід минулих криз на ринку продовольства. І нам із вами, поки керуватимуть проФФесори від кримінально-більшовицької номенклатури є вибір: або їх гнати взаший, аоб ж затягувати паски.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.