Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні була війна: державні мужі не поклали квітів на могилу Невідомого солдата

Суспільне життя 9474 перегляди

Опубліковано - 22.06.2006 20:55 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні була війна: державні мужі не поклали квітів на могилу Невідомого солдата
Сьогодні була війна: державні мужі не поклали квітів на могилу Невідомого солдата
За коаліційними клопотами найвище керівництво держави забуло віддати шану воїнам Великої Вітчизняної війни, яка почалася 22 червня 65 років тому. Уже цього дня на Київ почали падати бомби.

65 років від початку Великої Вітчизняної війни

Сьогодні 22 червня – скорботна дата ось вже цілих 65 років. Це – день початку Великої Вітчизняної війни, яка забрала життя восьми з половиною мільйона українців. Вже о 4-ій ранку на українську столицю гітлерівці скинули перші бомби.

Люди по кілька разів на день бігали до бомбосховищ, але ще не вірили, що війна надовго. За три дні після початку війни почалася евакуація мешканців. Перші трагічні дні, що дійшли до нас у чорно-білих кадрах кінохроніки, свідчать: люди сподівалися на її якнайшвидше закінчення.

Згодом про це напишуть пісню, а тоді, 22 червня 1941, люди ще не розуміли, що війна - надовго. Евакуація киян почалася лише через 3 дні. Спочатку все вивозили на схід Радянського Союзу, щоб не дісталось німцям, а потім німці вивозили все, що залишилося. Підрахувати економічні втрати неможливо. Експерти говорять про 500 мільярдів доларів. Знищено 30 тисяч сіл і 870 міст та щонайменше половину економіки. Страшніша лише кількість загиблих - від 7 до 9 мільйонів. Ще майже 2,5 мільйони українців вивезли на роботу в Німеччину.

Серед нинішніх експонатів музеїв Війни – рушники, які за української традицією жінки розрізали навпіл, віддавали частину солдатові на фронт, аби після війни зшити знову. Утім, мільйони рушників так і залишилися незшитими.

За коаліційними клопотами найвище керівництво держави забуло віддати шану воїнам Великої Вітчизняної війни

Сьогодні в Україні не приспущено прапори, не покладено квіти до могили Невідомого солдата, але люди цієї страшної трагедії не забули.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.