Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кінах виступив проти скасування газових угод

Політика 9168 переглядів

Опубліковано - 23.06.2006 17:37 | Всі новини | Версія для друку

Кінаха все влаштовує
Кінаха все влаштовує
Народний депутат України, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах упевнений в необхідності посилення роботи з так званого газового питання і виступає проти скасування газових угод між Україною і РФ.

Про це повідомили в прес-службі УСПП.

Кінах зазначив, газові угоди між Україною і Росією від 4 січня 2006 року були, безперечно, недосконалими, оскільки приймалися практично у форс-мажорних обставинах. При цьому він підкреслив, що їх слід розвивати відповідно до нинішнього моменту, а не скасовувати або переглядати.

– Врешті-решт, слід зосередитися над підписанням міжурядового протоколу між Україною і Росією, де чітко зафіксувати параметри ціново-тарифної політики, взаємні зобов'язання сторін, - сказав Кінах. Підписання цього протоколу, як й інших вимог Указу Президента про посилення заходів з енергетичної безпеки - затвердження балансу енергетичних ресурсів на 2006-2007 роки, розробка комплексу заходів щодо створення стратегічного запасу нафтопродуктів і природного газу тощо, на думку Кінаха, є надзвичайно актуальним.

Він вважає, що новоствореному уряду в дуже стислі терміни і в дуже інтенсивному режимі потрібно провести якісні переговори у форматі Україна-Росія-Туркменістан щодо цінових параметрів, обсягів і транзитних умов поставок газу в другому півріччі 2006 року.

– Саме такі підходи необхідні і при реалізації енергетичної безпеки Європи. Нашим партнерам потрібно довести, що ми чітко уявляємо перспективи подальшого розвитку спільного ринку енергоносіїв і стоїмо на принципах Європейської енергетичної хартії, однією з умов якої є безперешкодний доступ незалежних постачальників до газотранспортної системи, - зазначив Кінах.

– Переговорний процес має проводитися виключно в прагматичному конструктивному руслі, без тиску і емоцій, які завдають тільки шкоди і не сприяють вирішенню невідкладних проблем, - наголосив він.

Нагадаємо, що 22 червня лідер БЮТ Юлія Тимошенко підтвердила, що на посаді прем'єр-міністра України вимагатиме перегляду газових угод.

– Всі угоди про поставки до України газу сьогодні потребують додаткової глибокої ревізії, перегляду і побудови в дружньому режимі нових договірних відносин із Росією і Туркменістаном, - сказала вона в перерві засідання парламенту.

4 січня 2006 року НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" досягли домовленості про поставки російського газу до України, згідно з якою Україна купуватиме російський газ за ціною $95 за 1 тисячу кубометрів у компанії "РосУкрЕнерго". У свою чергу "РосУкрЕнерго" купує російський газ у "Газпрому" за ціною $230 за 1 тисячу кубометрів. Висока ціна російського газу для "РосУкрЕнерго" компенсується нижчою вартістю газу з Середньої Азії. При цьому транзитна ставка за транзит російського газу до Європи збільшується з $1,09, як це було раніше, до $1,6.

2 лютого НАК "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" створили спільне підприємство ЗАТ "УкрГаз-Енерго" для поставок газу до України. ЗАТ "УкрГаз-Енерго" і компанія "РосУкрЕнерго" підписали 5-річний контракт про поставки середньоазіатського і російського природного газу до України за ціною $95 за тисячу кубометрів.

У грудні 2005 року Україна і Туркменістан підписали міжурядовий договір на поставку в 2006 році 40 млрд куб м туркменського газу до України, але поставок дотепер не проводилося.

Тимошенко неодноразово заявляла про намір після парламентських виборів в Україні переглянути газову угоду з Росією, повідомляє УНІАН.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.