Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цінова війна. Подорожчали яйця, а винні, як завжди, - світові ринки

Добробут 7133 перегляди

Опубліковано - 8.10.2007 20:32 | Всі новини | Версія для друку

Цінова війна. Подорожчали яйця, а винні, як завжди, - світові ринки
Цінова війна. Подорожчали яйця, а винні, як завжди, - світові ринки
В більшовицькому уряді Януковича, традиційно, якщо зростають ціни - винна опозиція або світові ринки. Зараз нібито опозиції поки немає.

Розвиток економіки України пішов за негативним сценарієм, який уряд прогнозував як альтернативний позитивному, вважає заступник міністра економіки України Валерій Мунтіян.

Про це він заявив журналістам сьогодні, коментуючи причини досить високого показника інфляції у вересні (2,2%).

Інфляція, за словами міністра, пов'язана, перш за все, з подорожчанням зерна на світових ринках (на Лондонській біржі - в 2 рази – до 400 дол. за тонну), викликаним скороченням урожаю через погодні умови в Канаді (на 10%), Австралії (на 20%) і підвищенням попиту на зерно в тихоокеанських країнах. Також, безумовно, на ціні позначилася і посуха в Україні.

«Говорити про те, що це ті виклики, які не можна було передбачити, – не відповідає дійсності. Міністерство економіки розробило прогнозні показники, було два сценарії – оптимістичний і песимістичний. І ці виклики, ризики і загрози – ми їх враховували. Підтвердженням того є дві постанови, якими ми накреслили конкретні заходи щодо недопущення необгрунтованого підвищення індексу споживчих цін», - сказав заступник міністра.

Крім того, на думку Мунтіяна, на погіршення показника інфляції вплинули політичні чинники, деякий вплив мали і монетарні чинники.

Він зазначив, що ціни на яйця зросли необгрунтовано, а що стосується цін на зерно і м'ясо, «то статистика говорить, що в країні є резерви, щоб ці ціни можна було тримати».

Як повідомлялося раніше, у травні міністр економіки України Анатолій Кінах заявляв, що внаслідок можливого погіршення зовнішньоекономічної кон'юнктури і різкішого, ніж раніше прогнозувалося, підвищення тарифів у ЖКГ, можливий розвиток економіки за альтернативним сценарієм: зростання ВВП – 4,8%, обсяги промислового виробництва – 6,4%, зростання цін на споживчому ринку – 8,7%.

Позитивним сценарієм він назвав варіант: зростання ВВП до 7,2%, зростання промислового виробництва - до 9%, зростання експорту - на 16,5%, зростання імпорту - на 15,4%, сальдо зовнішньої торгівлі негативне - на рівні 3,4 млрд. доларів.

В Україні офіційна інфляція у вересні проти серпня ц.р. становила 2,2%, у січні-вересні (до грудня минулого року) - 8,6%.

Інфляція у вересні 2007 року проти вересня 2006 року становила 14,4%, у січні-вересні 2007 року проти січня-вересня 2006 року - 11,9%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.