Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Прикарпатті відбувся всеукраїнський фестиваль “Екстремальне літо 2006”

Спорт Регіон: Івано-Франківська область 13421 перегляд

Опубліковано - 26.06.2006 15:43 | Всі новини | Версія для друку

На Прикарпатті відбувся всеукраїнський фестиваль “Екстремальне літо 2006”
На Прикарпатті відбувся всеукраїнський фестиваль “Екстремальне літо 2006”
Зі всієї України сюди з`їхалося близько двохсот професіоналів та аматорів гірського велоекстриму й вуличного хоккею на роликах.

Через карпатські лісові хащі на двоколісних веломашинах з неабиякою швидкістю, долаючи численні ями та обминаючи дерева, спускаються з гір ті, хто не боїться стрімкого підвищення адреналіну в крові.

Це аматори та професіонали з даунхілу – одного з найнебезпечніших і наймодніших напрямків гірського вело-екстриму.

Спершу страх, далі відчуття шаленого драйву при швидкісному спуску з гори відчув чернівецький відчайдух Володимир Бойчук.

Володимир Бойчук, райдер:
- Дивлячись на нас, всі нібито вважають, що ми не маємо страху. Але кожна людина має страх, у кожної людини межа страху віддалюється далі з часом, із досвідом. Кожній людині просто страшно.

Страшенно хвилювався за відчаюгу Володимира його батько. Захоплення сина Василь Ілліч підтримує. Головне, каже чоловік, щоб після такого велоекстриму хлопець порвертався неушкодженим.

Василь Бойчук, батько екстремала:
- Переживаю за нього, де б він не виступав.Хоч я на всі змагання їзджу з ним завжди за нього переживаю.

Вуличний хоккей на ковзанах з колесами не менш екстримальний вид спорту, переконує 63-річний львів'янин Вініамін Мочніков. Адже тут головне не тільки встояти на ролах з клюшкою в руці, а ще й шайбу у ворота не пропустити.

Вініамін Мочніков:
- Ну, це вже набагато краще, - молодь або більш зрілі люди будуть йти з ключкою, а не з пляшкою або, в гіршому випадку, - зі шприцем.

Усі ці смільчаки гасають горами та вулицями міст не лише задля отримання гострих відчуттів, кажуть організатори дійства. Вони виборюють і право на пристойне існування екстримального спорту в Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Спорт»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.