Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ширка - це спотворення волі виборців

Політика 4703 перегляди

Опубліковано - 11.10.2007 17:30 | Всі новини | Версія для друку

Ширка - це спотворення волі виборців
Ширка - це спотворення волі виборців
В основі дострокової виборчої кампанії було не змагання партій між собою, а боротьба між правлячою коаліцією за право зберегтися при владі, а опозиції – усунути команду Януковича від влади. І ніякі кулуарні домовленості цього змінити не взмозі.

За підсумками виборчої кампанії можна зробити висновок, що правляча коаліція програла вибори, натомість виграла їх об’єднана опозиція.

Про це заявив на своїй прес-конференції заступник лідера БЮТ Микола Томенко.

Таку позицію він обґрунтував тим, що напередодні виборчої кампанії опозиція у складі БЮТ і НУ мала близько 180 мандатів, а після виборів вона отримала 228 голосів. В той же час, правляча коаліція ПР-КПУ-СПУ мала близько 270 голосів, а за результатами виборів отримала лише 202 мандати ПР та КПУ.

Також результати виборчої кампанії, на думку Миколи Томенка, чітко розвінчали деякі міфи, нав’язані політиками.

Зокрема, про те, що Партія регіонів здобула найбільшу підтримку на виборах (на цих виборах вона втратила 134 тисяч 827 голосів виборців). Звідси випливає другий міф про те, що Партія регіонів перемогла на виборах (це не правда, оскільки правляча коаліція уряду Віктора Януковича втратила майже 70 мандатів в парламенті). Не виправдався і останній міф, що з’явився останнім часом, про те, що суспільство вимагає широкої коаліції.

„За результатами виборів стало ясно, що не існує проблеми створення широкої коаліції, оскільки її не підтримали виборці. Навіть за соціологічними дослідженнями, що проводилися під час цієї кампанії, такий формат коаліції здобув підтримку всього 2,6% населення”, - зазначив Микола Томенко.

На його переконання, тема широкої коаліції виникла штучно після виборів, і її реалізація можлива лише внаслідок перегляду результатів виборів та з волі Президента й згоди на це НУ-НС.

Натомість, на переконання політика, сьогодні більш актуальними проблемами є розробка програми діяльності майбутнього уряду та принципи формування професійного складу Кабміну, щоб не допустити помилок минулого, коли на міністерських посадах опинилися люди з конфліктом власних бізнесових інтересів.

„Суспільство вибрало уряд у складі БЮТ і НУ, на чолі з Юлією Тимошенко. Це висновок виборчої кампанії і він не може ставитися під сумнів. А висунення на посаду прем’єра компромісної фігури – це ідея кулуарних домовленостей певних політиків, а не ідея, що випливає з результатів цієї виборчої кампанії”, - вважає Микола Томенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.